lördag 9 augusti 2014

Mahjongturnering mm

I onsdags hade vi vår årliga turnering i mahjongspel. Detta är andra året men det ser ut att kunna bli en tradition. Samma fina väder som i fjol så det fick bli spel utomhus i år också. I och för sig inte så svårt att pricka in en fin dag i år.


Efter sill-lunch drog det igång. Redan på tidigt stadium stod det klart att Karlssons gjorde vädligt bra ifrån sig. - Och det höll i sig alla tre rundorna. Grattis igen. Som värdpar fick vi ju hålla oss på sistaplatsen......

Dagen efter var det dags att infria den present vi gav Hans när han fyllde 70 år för en månad sedan. Vi började i Höganäs där vi åt en riktigt god lunch på Saluhallen. Mycket goda sallader och grönsaksrätter, sushibar för dem som var intresserade av det, BBQ med grillat......


 
Efter maten tog vi en titt i saluhallen en trappa ner. Liten och trång med ganska mycket folk - men vilka fina varor. Vi köpte kronärtskockor med oss hem som vi tänkte äta på kvällen men det orkade ingen av oss så det fick bli dagen därpå. Så fin skockor!!! Har aldrig ätit så goda.
 
Höganäs är ju en stad som gjort sig berömd för sin keramik så det ville vi visa upp lite av. I utkanten av Höganäs har det vuxit upp en hel stad med Outlets men man kan också hitta en liten utställning och lite historia om hur stor betydelse leran haft för stan.
 
Krapperups slott blev vår nästa anhalt. Där tog vi en promenad i den vackra parken som tillhör slottet och numera Gyllenstiernska stiftelsen. I fasaderna har man murat in stjärnor, säkert med tanke på namnet.



Några promenader behövde vi för att ha glädje av nästa stopp. Flickorna Lundgren på Skäret ( eller Skärbönorna som en god vän till mina föräldrar kallade "flickorna" ). Idag lever bara en av dem Ellen, 93 år, tror jag. Hon lär göra dagliga besök på kaffestugan. Tosca special och kaffe lyckades vi klämma i oss. Perennerna runt oss var så vackra och välskötta. Ändå tycker jag priset inte var oskäligt. Min far ansåg alltid att man fick betala lite extra för att få sitta i den vackra miljön. Jag kan bara hålla med.


Vägen hem gick bl a genom Ängelholm förbi de två hus jag bott i som barn och sedan genom söta Skälderviken och så via Sinarpsdalen ner till Båstad.

En dag till hade vi på oss innan Varbergarna skulle vidare. Det fick bli Titanic- utställningen i Halmstad. Vilken fin utställning och så intressant! Har ni inte varit där så gå dit.

1 kommentar:

  1. Det kändes nästan om "himma" att läsa om er trevliga rundtur. Så roligt att Höganäs också har en fin saluhall för visst är det speciellt att både se och känna dofterna av allt det goda.
    Fortfarande sommarvärme - vilken tur att det finns träd om ger skugga...
    Kram och trevlig helg!


    SvaraRadera