söndag 11 januari 2015

Alexander, Svea och Egon

Nu räcker det med besök. Ja, nu menar jag inte besök av nära och kära, släkt och vänner. Nej det är stormarna som besökt oss jag syftar på.
Alexander kom ju av sig och Svea hade vi mest roligt åt. Signe har en kompis som heter Svea. Henne märkte vi inte heller så mycket av, stormen alltså. Men så kom Egon. Först regnade det stora delar av gårdagen och så började det blåsa. Det knakade och knarrade i huset både uppe och nere och så mycket nattsömn blev det inte. Fortfarande blåser det en del, sen eftermiddag, så att det hörs i huset. Hur fönstren ser ut behöver jag väl inte beskriva?
Som tur är har vi inte märkt att något hänt varken med huset eller i trädgården. Växthuset slog Lars ju ett rep runt redan till Alexander så det står kvar så fint. Men lokala rapporter talar om träd som blåst omkull.

Våra grannar har julat ut, det kan man ju se i fönstren. De elektriska ljusstakarna har bytts mot de vanliga fönsterlamporna. Detta är människor som har en arbetsvecka framför sig och inte som vi som är lediga alltid. Men vi har börjat lite vi med. Tomtarna står samlade på en bricka för paketering i de rätta kartongerna. Det gör vi i morgon! Granen har jag lite svårt att skiljas från. Den är så fin!

Vi har spelat mycket mahjong de senaste dagarna. Däremellan äter vi god mat med något gott att dricka till........... När jag letade recept häromdagen hittade något som gav mig en riktig nostalgikick.



Ja, vad är då detta. Friterad camembert med hjortronsylt. Det var precis lika gott som jag minns det från 70-talet.

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig - gärna besök av vänner men inte stormar för det har vi haft tillräckligt av den senaste tiden. Idag skiner solen och jag ska plocka ner de allra sista juldekorationerna, skönt. Sen blir det tulpaner för hela slanten och så ser vi fram mot våren... Kram

    SvaraRadera