måndag 26 januari 2015

Jo Alice, snödropparna är på gång här på västra sidan också. Små är de men inger hopp.


I lördags fick vi lite snö. Men här är det ju så att ett par cm räcker för att pulkor, snowracers och annat att åka på kommer fram. Gårdagen bjöd på härlig sol och redan när vi åt frukost kunde vi se hur ICA-backen fylldes av entusiaster.


 
 
Vi tog på oss broddar och fick en härlig promenad på "stigen". Inga ejdrar i sikte så någon fågelupplevelse bjöds vi inte på. Skarvarna satt som vanligt på stenarna och någon luftade sina vingar. I trädgården har vi fortfarande dåligt med gäster. Det blev inte mycket att rapportera in.
 
Söndagkvällen bjöd på mahjongspel. Tänk så härligt att kunna gå bort en söndagkväll!! Bitte och Pelle har nu blivit riktigt bitna. Det var dem som vi introducerade spelet i Hamburg, på en resväska. Häromdagen fick vi meddelande om att de skaffat ett eget spel och nu fick vi vara med och inviga det.
 

Det var inte ens uppackat när vi kom och dörren till "mahjongrummet var stängd. Här tar man saker och ting på allvar. "Tadan", så öppnades dörren och äkta champagne stod klar tillsammans med stora saxen. Högtidlig invigning blev det och i en paus hann vi äta en jättegod torskrygg med underbar sås.


 
Tänk att man kan bli så beroende av dessa brickor.
 
 
I veckan har också bokcirkeln haft träff. Vi var rörande eniga om att boken vi läst var riktigt mysig. Tunn och lättläst fick Eskil - riddare av syrenbersån en plats i hjärtat. Läs den gärna. Jag har redan skickat den vidare till Sara så fotot tagit från dataskärmen är lite suddigt. Nu ska vi läsa nobelpristagaren minsann, Lilla smycket.
 
 
 
 

 
 
 

1 kommentar:

  1. Visst är det hoppingivande att se hur det lever i rabatterna. Lever gör även vintern och vi med den - ena dagen broddar och nästa dag regnkläder.
    Idag blir det ingetdera, jag ska göra klart bokslutet för Kulturföreningen, en nog så grannlaga uppgift för en som aldrig sysslat med dylikt. Vilken tur att det finns en i huset som kan om jag skulle köra fast...

    SvaraRadera