torsdag 21 maj 2015

Hästar

Nu har vi varit ute på vift - igen. Det känns nästan som vi bara är hemma och tvättar och rättar upp trädgården lite. Denna gången gick färden till Skörby, en blivande sexåring och en showupplevelse. I år inföll Signes födelsedag på Kristi himmelfärdsdag.

Vi kom upp till dem på onsdagen och fick följa med på friidrottsträning. Utomhus. I ösregn. Detta bekymrade inte barnen ett dugg. Men det hade regnat så mycket att en av gatorna i stan var avstängd för vattnet stod högt i en viadukt. Efter lite omvägar kom vi fram till Enavallen i Enköping. En tapper skara och några föräldraledare hade riktigt roligt under en timma - i regn.

Tidigt på födelsedagens morgon blev vi väckta för att vara med på uppvaktningen. Vi hade bl a med oss ett skrivbordsunderlägg med hästar på och en papperskorg, också den med hästar, en bok som handlar om hästar......... Av föräldrarna fick Signe ridlektioner. Första lektionen på förmiddagen så snabbt ner och äta frukost.

 
 
Koppen, en Stig Lindberg fick jag min första mors dag. Den kommer bara fram till födelsedagar.
 
 
Alla åkte vi med för att se Signe till häst. Salig är väl rätta ordet för födelsedagsbarnet. En liten shetlandsponny fick Signe hand om. Först rykta, kratsa hovar..... och så leda ut ja, jag har faktiskt glömt vad hästen heter.
 
 
 
 
Storebror som förstås också var med ville precis som vi andra föreviga.
 
 
 
Liten flicka och om än häst i minsta storleken så är det ändå svårt att komma upp i sadeln.
 
 
 
 
Och så är de då i sadlarna både Sara och Signe för denna sortens lektion är en barn och förälderlektion
 
 


Så blev det "släktkalas" i motsats till barnkalaset som kommer lite senare.

Men showen då? Jo, Signe har under 1½ år hållit på med dans i en skola som heter Street Feet.
Redan förra påsken frågade Signe mig om jag inte vill komma på "hennes show". Så klart jag ville men det har inte passat förrän nu. Riktigt Signes show är det nu inte. 649 andra barn och ungdomar i åldrar från tre år och till 20+ deltar i 11 föreställningar under två dagar. Inte alla i samma föreställning men ändå. Detta är stort för lilla Enköping. Vilken fart och vilket tempo och så välregisserat. Och alla får vara med. Signe var med på en föreställning på lördagen och en på söndagen. Vi är glada att vi har varit med för frågan är om inte hästintresset tar överhand och man kan ju inte hinna med allt. Sara och Oskar är noga med att barnen ska få ta det lite lugnt också.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar