måndag 1 juni 2015

Några dagar på Rygen

Att packa har blivit en "baggis" för oss numera. Då tänker jag förstås på de småresor som har duggat tätt under den senaste tiden. Det har blivit hem och tvätta och så packa om.

Tanken var att vi skulle cykla på ön tillsammans med paret Larsen. Därav blev intet. Smala vägar där det enligt vår mening inte fanns utrymme för cyklister. Jovisst finns cykelvägar men vi tyckte nog att man blev väldigt begränsad om man bara skulle utnyttja dem


Vi bodde i Sellin, bl a berömt för sitt Brygghus, med restauranger och längst ut en dykarklocka
om man är intresserad av livet nere i vattnet.

Det var så mysigt att åka runt med bil på småvägarna som i många fall gav oss vyer över de många och stora rapsfälten som just stod i blom.


Här är vi ute vid Arkona, Tysklands nordligaste punkt.


Visst känner man igen det namnet från gamla hederliga väderleksrapporter. I förgrunden ser man havtorn som för övrigt växer vilt på många ställen. Det har tydligen blivit en specialitet för Rygen.  På flera ställen sålde man produkter gjorda på bären och visst köpte vi med oss en flaska "Sanddornsdricka".

En alldeles förskräcklig upplevelse fick vi också. Det var den tänkta semesteranläggningen i Prora som Hitler lät börja bygga 1936 och det var meningen att 20000 arbetare från Rhurområdet skulle få komma hit och vila upp sig -samtidigt. Byggnaderna färdigställdes aldrig eftersom kriget bröt ut. Idag står de kvar , åtta byggnader, 500 m långa vardera. Mer än fyra kilometer alltså. Så fruktansvärt fula! 


Många små söta byar och städer? finns på Rygen. Binz är en riktig liten pärla med strandpromenad, restauranger och en härlig sandstrand.


Nej ingen av de här solstolarna var uthyrd när vi var där men det fanns en hel del folk på stranden. Ingen badade men många lekte, spelade bollspel, grävde.........

Bebyggelsen är säkert mest avsedd för sommargäster, alla vita och många med mycket snickarglädje.
Det är lätt att tycka om Rygen så vi åker gärna tillbaka.



2 kommentarer:

  1. De där solstolarna ser inbjudande ut - när ska vi få sätta oss i solen och njuta av dess värme? Kofta, vintermössa och vindtät jacka ersätter shorts och solglasögon - ur led är tiden! Kram

    SvaraRadera
  2. Om jag visste hur man gjorde skulle jag kunna lägga in en bild på mig i en av dessa stolar!!!
    Gugge

    SvaraRadera