tisdag 16 juni 2015

Nytt i uterummet

Nu var det hög tid! Uterummet såg sjaskigt ut och har faktiskt gjort det en tid. Inte växterna och inte målningen men dynorna till stolarna var såå hemska och "café-gardinerna" som vi hängde upp för 10 år sedan hade fläckar som inte gick bort i tvätten och dessutom såg vi att det var hål i dem. Solens påverkan. Jo, Agneta det är så längesen vi var i Kinna och handlade just det tyget. Så här kunde vi inte ha det. Det är ju nästan vår sommarstuga.



Vi skulle till Varberg i helgen och tog vägen om Kinna. Skroten är ju ett paradis när man behöver ganska mycket tyg och inte vill lägga ut en förmögenhet på det. Det randiga till dynorna hade jag sen tidigare men det blev drygt 10 m gardintyg med diskret marint motiv.

I fredags var det sommar. Så roligt bl a för alla studenter. I lördags var det också varmt. Vi tog en tur med varbergsvännerna på stan. O, vilken sommarstad! Massor av folk i centrum, klädda i högsommarkläder; shorts, t-shirts, sandaler och sommarklänningar. Det trevliga med Varberg är också att man har havet mitt i stan med badstrand, hamn....


 
 
På hemvägen passade vi på att köpa med oss lunch. Det blev härliga smörrebröd. Precis så läckra som de ser ut.


 
 
I trädgården frodas det trots det svala vädret, för så är det ju mest även om man kan få en och annan dag som nästan verkar värmebölja. Idag har vi ätit de första jordgubbarna, förutom några smakprov för ett par dagar sedan. Tänk att det kan vara så otroligt gott med jordgubbar!
 


De allra första rosorna, pimpinellarosor säger Gugge, har nästan blommat över. Men de har varit så fina i år. De blommar så rikligt att jag gärna plockar in av dem även om de bara håller sig någon dag.


Häromdagen när Lars skulle rensa lite ogräs ropade han på mig. Då berättade han att trodde det var nån maskin i grannskapet som lät, men det visade sig vara massor av humlor som surrade runt i gullregnet som förresten har blommat ovanligt rikligt i år.




Tänk, jag tycker att humlor är riktigt gulliga.

Ps. Inte en pippi i körsbärsträdet.

2 kommentarer:

  1. Finfint både ute och inne!
    Nu väntar vi på ett härligt sommarregn och sen lite mer sommarväder, tack. Men midsommar närmar sig så det blir väl som det blir...

    SvaraRadera
  2. Åh, så fina gardiner det blev. Härligt att höra om Varberg också. Det är ju min barndoms sommarminnen. Då kunde man köpa små, små tomater på torget för 1kr/kg. De var antagligen lite "misslyckade". Jag kallade dem för Varbergstomater, nu heter det väl cocktailtomater och de kostar inte 1 kr/kg.
    Gugge

    SvaraRadera