söndag 3 januari 2016

Jul och nyår

Så har alla böcker, sockar och annat hamnat hos rätt mottagare. Inga byten har vi hört om.... så vi utgår från att alla är nöjda.

Julafton firade vi traditionsenligt i Glumslöv men i år hade en ny generation tomtar tagit över. De skötte sig bra men ser ut att behöva växa i sina kläder. Bokstavligt talat.


Efter juldagarna kom familjen Bergström och det blev ny julklappsutdelning.



Skaplig hög, tyckte Signe. Vidar öppnade allra först ett paket som innehöll en bok............ Ja, sen var han nästan inte kontaktbar.


Hela familjen fick tillsammans en pastamaskin. Den provades till lunch. Om alla hjälptes åt gick det riktigt bra men det behövdes nog lite träning.

 

 
Sara har nu hunnit bli 43 år endera dagen. Hon har alltid sett mig handarbeta av något slag. Nu har också hon funnit det kontemplativa i att ha lite garn kring fingrarna. Vidar fick ett par raggsockar i julklapp och det ville Signe gärna också ha så Sara och jag satte igång med att sticka. Sara ett par till sig. Och det är ju så att det är lätt att fastna i det här så även på nyårsafton, finklädd i väntan på att den goda maten skulle ätas..............
 




Tur att barnen kunde fixa desserten.

Inte nog med stickningen. - Jag har försökt att virka en mössa, talade Sara om men den blev så "konstig". Nytt garn och en lagom stor virknål hade jag så det gick ganska bra att räta ut frågetecknen kring stolpar och luftmaskor. I morse innan familjen gav sig på hemresa flinade Signe lite och sa - mormor vet du mamma har tänkt virka i bilen!

Bitte, är du kanske näste man på garnet??

 

1 kommentar:

  1. Skapligt bra att fira jul och nyår med nära och kära, nu ser vi fram mot ljusare tider och många fina blogginlägg!

    SvaraRadera