söndag 17 januari 2016

Vinter på helgerna - bra timing

Mycket riktigt försvann snön fortare än kvickt, förra veckan. Men - som ett litet underverk har vi fått snö och riktigt kallt igen. Solen har dessutom strålat hela dagen och tur är väl det för vi har ganska många minusgrader. Vad jag menar i rubriken är förstås att när det är helg kan skollediga barn och jobblediga föräldrar också få ta del av det fina vintervädret.


Vi var många som klev ut ett steg från Prins Bertils stig idag. Stilla var det också. Mmmm!


Visst känns det att solen värmer trots att den står så lågt.


Svanarna simmar så majestätiskt en bit ut i det öppna vattnet.


Hemma i trädgården får koltrasten vara i fred en stund och äta äpple. Vi har fyra koltrastar som brukar jaga varandra, nej, det är väl en som jagar mest. Han som tror att trädgården är hans.

Men så i veckan dök det upp en marodör. Han trodde att det var bara att köra bort rubb och stubb från restaurangerna, smått som stort. Han springer som en galning fram och tillbaka och verkar nästan ha ögon i nacken. Så fort någon fågel satt sig för att äta något blir han bortjagad av den nya marodören.


Det är verkligen inte lätt att fotografera honom. Ett stort problem måste väl vara att han inte hinna äta något själv eftersom han ska hålla reda på ALLA.

Jag var tvungen att slå upp björktrasten i fågelboken och mycket riktigt, förutom att han har ett skränande, föga behagligt läte så är han dessutom synnerligen aggressiv. Idag har jag inte sett honom och inte så många av de vanliga stamgästerna heller.




1 kommentar:

  1. Idag byttes kylan mot snöfall, nu är det vitt, vitt överallt igen. Och vad kan vi sätta mot det? Inget, bara gilla läget och fortsätta mata fåglarna. Jodå, vi har också besök av den ettriga björktrasten (den är lillasysters fågelhatobjekt nummer ett) då och då. Glädjande för oss - ett gäng sidensvansar slig sig ner i vår fläder och då tänkte jag på er och era sidensvansbesök. Ha det gott i kylan!

    SvaraRadera