måndag 15 februari 2016

Spelhåla

I helgen har barnen Duval varit hos oss. Att vi varit barnvakter känns inte riktigt rätt nu när barnen är nästan elva och åtta och ett halvt.

Inför dessa besök funderar vi på vad vi ska hitta på när de kommer. Det sista vi hörde mamma Sus säga när hon vände hem efter att ha lämnat dem var: -Nu tar jag med mig paddor och mobiler hem......

Spel är något barnen alltid hållit på med och tycker om. Kanske skulle de vara mogna för Mahjong. Efter en promenad till ICA för att inhandla lördaggodis kom vi fram med förslaget. Jo då de var pigga på det.


Efter en träningsrunda hade de fattat galoppen. - Barn lär sig fort, påpekade Astrid när vi talade om hur duktiga de var och hur snabbt de lärde sig. Ja, det blev en riktig mahjonghelg.


Elliot tyckte att det var roligast de gånger han var spelförare för då var han "chef". Dubblingar, vindar bonusbrickor...... allt gick som en dans efter de 17 rundor vi hann med. Vi hann inte med så mycket annat och maten fick tillagas med högsta fart.


På lördagskvällen fick det bli avbrott för mello. Här med tillhörande mys.

Ett viktigt avbrott gjordes på söndagen också. Vad är ett halmstadbesök utan Riccardoglass.

I ärlighetens namn ska väl också omtalas att när det blev lite myror i brallorna efter alltför mycket stillasittande tog barnen sig en tur ner till lekplatsen.


2 kommentarer:

  1. Så härligt ni tycks haft det - och så "stora" barnbarnen blivit sen jag såg dem sist.
    Idag har vi vitt på marken och en bitande kall vind så det blir inomhusaktiviteter, dvs sy ihop Noras kofta.

    SvaraRadera
  2. Vi fortsätter med Mahjong här hemma. Fast igår bytte vi och tog en omgång "Ticket to Ride" för omväxlings skull. Elliot och Astrid sopade mattan med föräldrarna!

    SvaraRadera