fredag 15 juli 2016

Födelsedagskalas mm

Flexibilitet är ordet för tillfället på Dalabergsvägen. Återkommer till det.


Redan när Signe packade in sina grejer, för att flytta in hos oss några dagar, sa hon: Det är faktiskt som att bo på hotell, när vi kommer hit!! Alltså Hotell Dalaberg. Hotellrum har ju nummer så det fixade hon snabbt.

Hon själv och mamma Sara bor förstås i rum nr 1. Bästa rummet, byrå på rummet, nära till frukostmatsalen..... Vidar och pappa Oskar bor i tvåan. Ganska ok det också men utan byrå förstås men med dator och ny skrivare som intresserar Vidar. Sämst är faktiskt nr tre, vårt sovrum. Där finns ju ingenting mer än två sängar!! Men å andra sidan; om man gläntar på dörren ser det rummet mest ut som ett hotellrum, fint bäddad säng med överkast och allt. Så ser det inte ut i ettan och tvåan!! Allt enligt Signe.

Medan Signe fortsätter att leka, för tillfället ekorre som bor i hundaboet, hur det nu går ihop, läser Vidar begagnade Kalle Anka pocket, Sara har snöat in på virkning och Oskar har fått sig en korsordstidning. Det känns verkligen att familjen Bergström har semester.


Vidar är helt omöjlig att få kontakt med i sådana här lägen. Han varken hör eller ser sin omgivning.


Inte helt lätt för en ovan virkare. Men Sara ger sig inte och vill precis som barnen försöka själv.

Här kommer lite av flexibiliteten in. Planen var att vi skulle meta krabbor..........

Sara vill förstås att barnen ska få del av det som hon tycker är Halmstadsommar. Kvällsplanen skulle bli att äta mat på uteservering i stan. Några timmar senare presenterades en annan idé. "Vi åker till Göstas i Steninge och äter", sa dottern.


Det blåste lite mycket så vi satt inomhus!! Både gott och trevligt var det och andelen barn var stor.
Lars och jag "hänger" bara med och försöker vara flexibla.

"Kusinerna" i Glumslöv har varit i Kanada, ensamma, dvs de åkte ensamma för att hälsa på. Verkligen duktigt. Under tiden fyllde Elliot nio år så igår, när de var nyss hemkomna,blev det kalas. Vi skulle vara där redan halv tre för att kalaset inte skulle bli så sent, tidsomställningen ställde till det för barnen. Men den planen sprack. Släkten från Halmstad satt i sina bilar utanför Ängelholm i en timma och tjugo minuter. Vägarbete.

Med tanke på att barnen Duval sov till klockan tolv! blev väntan för dem ändå inte så lång.


Signe och Vidar hade gjort ett paket till Elliot av en gammal leksakskartong vilket gladde givarna otrolig. Mycket fniss när presenten packades upp.


Alla var eniga om att tårtan var superdupergod.

 

 
 
Medan barnen Duval var i Kanada var det dragning i en tävling som Astrid deltagit i. Hon vann först pris, tror jag, så strax innan stängningsdags for alla barnen iväg till affären för att hämta ut vinsten.
 



Två kilo mjölkchoklad!

Nu har vi lite barnbarnspaus för familjen stannade kvar i Skåne och vi ska gå på "vuxenkalas".

1 kommentar:

  1. Visst är det underbart med barnbarnsbesök men vuxenkalas är inte heller så dumt... allt har sin tid. Välkomna hit om en liten vecka1

    SvaraRadera