onsdag 20 juli 2016

Krabbfiske

Att fiska krabbor tillhör de där "att göra på sommaren i Halmstad" måstena. Det blåste på söndagförmiddagen men vi gjorde ett försök. Redan nu kan jag avslöja att fångsten inte blev god.....
Signe som är glad i skaldjur hade hoppats på några stora som vi kunde koka och få till kvällsmat..... De som fastnade på räkorna vi agnat med var inte stora och släppte nästan genast.

Här kommer en stilstudie i krabbfiske i Grötvik:


 
 
- Men var är de?
 
 
Oskar var den med bäst fiskelycka men där ute var det halt på stenarna, ni kan ju bara ana......
 
 
 
Lars följde gärna med ner till Grötvik. - Det är ju alltid roligt med båtarna som ska in och ut ur hamnen. Men det blåste nog för mycket. Den enda båt i aktion som vi såg var Sjöräddaren och den drog upp ordentligt med svall.  Efter att ha lyft på lite stenar i syfte att hitta krabbor, placerade Lars sig på ett soligt ställe i väntan på kaffet. Själv hade jag fullt sjå att hålla balansen på de stenar där jag för några år sedan skuttade fram lätt som en plätt!!

Det fick bli räkor till kvällsmat.........  och nu, lagom till att sommaren gör återbesök har familjen B åkt tillbaka hem men de hann med ytterligare ett besök på Brottet. Signe är ett blötdjur och var efter den pärsen såååå trött. Första sommaren som de inte badat i havet.

Igår hade vi en riktig sommardag och dagen till ära slog nykomlingarna ut:


 
Trädgårdshibiscusen
 
 



Uertersen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar