måndag 14 november 2016

Hösten ut och vintern in

Månen har väl aldrig varit så  fotograferad som just nu. Ja, just nu på måndagförmiddagen ska den väl vara närmast jorden men vi har mulet nu. Min måne är i från lördagkvällen. Då lyste den upp i köket när andra ljusstöpargänget gick sina rundor.

Det har blivit många ljus under våra stöpningar; 8 kronor, 20 trearmade och väldigt många raka ljus.


Här är resultatet efter torsdagsstöpet. Flitiga damer, doppar på, ca 28 dopp blir det.


Om någon tror att det är "fruntimmersgöra" så är det fel. Våra män är precis lika doppbenägna.


Lars håller temperaturen och smälter stearin på spisen.

Tidigare i veckan var vi tillsammans med Larsens på julmarknad i Huseby. Vi tycker att det är en mysig marknad med "klass" på det mesta. Mycket mat fanns där men naturligtvis tomtar i alla modeller.


Ett par hade saker som stack ut en aning, ännu finare. Damen berättade att de kom från, ja, någonstans mellan Luleå och Kalix. De hade valt att åka till Huseby för de tyckte också att det var en julmarknad med klass. Och det är klart - åker man så långt får det vara något man ställer upp på.


Nej, det blev ingen affär här. Vi har redan alldeles för mycket i skåpen. Vi köpte tre paket knäckebröd och en god ost!!

Uterummet börjar bli lite vinterfint och Lars gör det sista i trädgården; vänder lilla komposten, klipper ner hösthallonen och fyller på i fågelrestaurangerna för de har öppnat för säsongen. Talgoxe, blåmes, nötväcka och bofink hör till de första gästerna. Häromdagen såg jag en stor flock sidensvansar i grannens träd så nog är det vinter även om den är mycket grön fortfarande i Halland.





1 kommentar: