tisdag 27 december 2016

Julafton och Urd

Julen är slut och Urd har bedarrat.

Kan tänka mig att julafton ser likadan ut år efter år i många familjer, så också hos oss. Lagom till barngudstjänsten kommer vi till Glumslöv.


Soligt men lite blåsigt var det när vi kom fram till den typiskt skånska kyrkan.

Väl hemkomna tar det ju lite tid att göra i ordning maten. En del är då jättehungriga. Men så småningom är jansson värmd, kålen likaså, köttbullar och prinskorvar finns med och så skinkan förstås och de goda sillarna................


Bordet är dukat med bl a sånghäften. Hur skulle man annars kunna ta sig en snaps??

 

När sen alla är lite övermätta och diskmaskinen är packad är det dags för Kalle. Denna tid utnyttjas på olika sätt. I början är alla med och skrattar åt tokerierna.



Då har man också börjar nafsa på stora godisfatet.



Men det dröjer inte länge förrän det är riktigt tyst i tv-soffan. Inte beror det på att det är särskilt spännande nej


det är precis lagom tid för en liten middagsslummer.

Snart är det emellertid liv i luckan igen. Någon ska köpa tidning och någon annan har något att sköta utomhus.


Det välbekanta bultandet på dörren förkunnar att man nu har kommit till väsentligheterna. Gammeltomten har nu blivit gammal och trött så en lillnisse är med för att gå i lära.

När barnen öppnar sina julklappar hörs -o, så fin eller precis en sån som jag önskade mig. Det är riktigt roligt att vara givare.

Efter ris a la maltan och kaffe är det dags för Lars och mig att styra kosan norrut. Förutseende har vi varit och tagit med en cd med julsånger.

Redan på julafton började man tala om vad som komma skulle, nämligen Urd. Men först på annandagen skulle kulmen nås. Jo, det blåste så det knakade i huset. Lars hade slagit ett snöre runt växthuset, vis av tidigare skador.

När vi vaknade i morse och tittade ut såg allt ut som vanligt, nästan. Fönstren såg ut som råglas precis som de brukar göra när det har blåst ordentligt.

Vi tog en promenad på "leden". Vi kunde konstatera att vattnet hade stigit en hel del. På sina ställen var det lite svårt att ta sig fram för tång och vass hade lagt sig över vägen. Nissans vatten lär ha stigit 178 cm.







1 kommentar:

  1. Vilken fin inledning på julfirandet 2016 ni haft - GOD FORTSÄTTNING mina vänner i väst!

    SvaraRadera