torsdag 6 april 2017

Undret

Jag tycker att det är ett under varje år när man får en återträff av de gamla bekantana. Tänk att de varje år kryper upp ur jorden eller knoppas på kvistarna och när de väl har vaknat så går det så fort. Det är därför man måste ta sin trädgårdsrunda varje dag. För att inte missa något. Idag är de stora, vita påskliljorna sprickfärdiga och likadant är det med gulsipporna. Lite sol i morgon och ett underverk sker.



Fågelrestaurangerna är stängda för säsongen. Skafferiet är tomt och man ska ju verkligen inte behöva mata fåglarna så här års men - vi har nog aldrig haft så många och så många olika arter av småfåglar som i år. Det var bara maten som lockade hit dem så nu är de försvunna. Starar och sädesärlor är inte heller fy skam men de fixar ju sin mat själva.

Tomaterna är omskolade och åker ut i uterummet vilken dag som helst.


Räknar med samma beställningar som i fjol.

I går sådde jag gurka och squash och blommor som ska förodlas. I växthuset sådde jag sallad och rädisor. Spenat sådde jag ute på landet men förstod av Alice´s inlägg att jag skulle sått redan i höstas. Mer av det ärbara att vänta på är rabarber som växer med raketfart som vanligt.


Förra året köpte jag en kruka med ramslök i affären. Den grävde jag ner lite skuggigt och minsann om inte den kommer tillbaka. Kan nog hitta något användningsområde för den.


De där småblommorna som kommer i tusental förgyller murar och gräsmattor och är så lätta att plocka in trots att stjälkarna är så korta.


I år får blåstjärnorna representera de små.

Att små kommer först visar ju också de små påskliljorna som vi har grävt ner här och där.


I rabatten är också kungsängsliljan, min kontaktlänk med fam Bergström som bor i Uppland, på gång. De blir fler för varje år så de tycks trivas. ( Det är ju Uppland landskapsblomma )


Märklig blomma som ser rutig ut!

Märkligt är det också att en av julrosorna blommar nu. Men det är ju likadant på Öland.


Lite av det här med våren är ju att vänta, eller är det advent? Väntat har jag i alla fall gjort på den lite annorlunda julrosen som jag fick som liten planta av Alice för några år sedan. Nu, minsann blommar den!!


Den är väl fortfarande mest i knopp men visst är den fantastisk. En orientalisk variant ska det visst vara och blommorna är gröna!!








1 kommentar:

  1. Den här tiden på året är underbar - inget går upp mot den svenska våren!

    SvaraRadera