onsdag 19 april 2017

Vinterpåsk

Påsken 2017, som ju ändå inte var så tidig, kommer det säkert att talas en del om framöver. pälsfodrade stövlar, långkalsonger, mössor och vantar förstås ingick i packningen när vi körde norröver för att fira påsk i Skörby. Det var kallt! Någon minusgrad dagtid men en natt var det så kallt som 10 minus. Klimatpåverkan eller en normal variation? Som tur är värmer solen så här års så då och då kändes det riktigt skönt.


Altanen bjöd på lite värme men när jag skulle sätta mig i solen för att sticka, ja då var det för kallt.


Genom att flyta buskar kan ju försöka hålla värmen. Det gäller att hitta ett ställe dit rådjuren inte har sin gång. Men säker kan man inte vara.

Sara är sin mammas dotter och därför full av projekt. Det senaste heter HÖNS. Det är ett projekt som jag länge har försökt så till stånd. 


Mycket att ta hänsyn till och mycket att lära men Sara är ju inte ensam om att ha höns där ute på landet.




Ett gammalt hönshus finns redan men så måste det ju till en hönsgård och ........


Reden, där hönorna ska lägga sina ägg ska det bli.

Signe sa: Mormor när du kommer nästa påsk har vi nog hönor............

Fortfarande är Vidar förtjust i traktorer. Massey Ferguson med GPS är den bästa vi har just nu säger pojken. Och med den körde de, morbror Magnus och Vidar eller rättare harvade de.


Och skrattmåsarna gladdes åt det.

Det var inte bara arbete när vi var på besök. Som vanligt blev det släktkalas på påskafton. Tårtansvarig var Signe som vanligt. Dekorationerna låg så tätt att det var svårt att ta tårtbitar.


 En något komplicerad dessert skulle det bli, chokladägghalvor med mangomousse.


I övrigt blev det en fullödig påskbuffe med ägg, sill, köttbullar, sallader, lammstek ..... snaps och öl saknades inte heller och det blev mycket sång.



I övrigt är det mesta sig likt på gården Kossorna väntar på att bli utsläppta, en del går den helt annan väg till mötes......



Slutligen vill jag ge er ett boktips. En av böckerna från bokrean. Bra och intressant.



1 kommentar:

  1. Familjepåsk med god mat - härligt, höns - ett sant nöje om man bor på landet, påsksnö - elände, elände. Men nu ska det väl vända, eller......

    SvaraRadera