måndag 20 november 2017

Julmarknad med förhinder

Igår var vi i Glumslöv men först hämtade vi hem barnen från CISV-läger långt ute i skogarna
 utanför Munka- Ljungby. Här har vi aldrig varit, sa Lars och det var verkligen sant. Inte ens jag som tillbringade många av mina barndoms och ungdomsår i de trakterna. Med hjälp av Gps hittade vi så småningom rätt.


Det var lite bråttom hem för Astrid skulle sjunga med kören på Örenäs slotts julmarknad. Först fick vi ordna lite i magen och så iväg nerför backen mot Sundet. Det var lättare sagt än gjort. Vi var inte ensamma och vägen smal så det gick inte att susa förbi med anledning av Astrids deltagande.


Det slutade med att vi parkerade bilen på kanten. Bilkön rörde sig nämligen inte och klockan tickade på..... På bilden syns inte hur mycket det blåste och isregnade men det gick ordentliga gäss på Sundet.

Lite försenade kom vi fram. Det tog väl 10, 15 minuter att gå. Astrid missade sitt solo men kunde hoppa in i kören.. De sjöng ett härligt potpurri av julsånger.


På slottet fanns många utställare både inomhus och ute men det gick helt enkelt inte att komma fram inomhus och ute var det bara inte aktuellt att gå. Trots att bilkön var så lång var det många som redan kommit fram.

Hemma väntade mahjong och fika så det blev inte mycket till julmarknad.


Det såg minsann inte ut som om bilkön hade avancerat medan vi var borta från den......


Allra längst bort stod vår lilla röda bil och där var nästan kön slut så vi kunde vända och riktigt frusna ta oss hem till kaffe, te och nyponsoppa.



1 kommentar:

  1. Vi ska på julmarknad på Himmelsberga hembygdsgård på lördag, undras om vi ska klä oss i yllelångkalsonger eller regnkläder? Just nu är det minusgrader här och grannen har tänt upp sin flaggstångsgran, långt före advent men välkommet i novembermörkret.

    SvaraRadera