måndag 5 februari 2018

Vad vi gör hela dagarna

När vi träffar svågern, 96 år på det 97:de, frågar han alltid hur vi har det med sommargästerna i Halmstad och nu på senare år frågar han vad vi gör hela dagarna.
Det har nog inte gått en dag sen vi blev pensionärer, Lars och jag, som vi har haft sysselsättningsproblem. Trädgårdsarbetet ligger förstås nere så här års men tankarna finns där.

Häromdagen skickade vi in beställningen på nya tomatfröer och i det sammanhanget börjar också sparandet av mjölkkartonger. Lustigt sammanhang kanske för den oinvigde. Det normala är naturligtvis att sätta plantorna i krukor, visst, men de är runda och tar plats när man har bortåt 40 stycken. Mjölkförpackningarna är kvadratiska och man kan utnyttja platsen i de plasttråg som plantorna får samsas om i sin barndom.

I lördags förmiddag när jag just skulle sätta deg till matbullar ringde telefonen. Det var urmakaren i Falkenberg som meddelade att klockan nu går som en klocka ska gå och var klar för avhämtning. Den slutade gå redan före jul och det kan ha berott på att den inte varit inlämnad hos en urmakare någonsin. Far Hakon skötte rengöring och smörjning själv. Men det är 17 år sedan han lämnade oss.


Minst 70 år är klockan och nu hoppas jag att den går många år till. På väg hem från Falkenberg tände vi ett ljus på kyrkogården. Där, i snålblåsten, träffade vi Jan-Åke. Vi bjöd hem honom på em fika med fastlagsbullar.


Det blev mycket pratande ...... och så hade den dagen nästan gått!

Jag hann med att göra en havtornscurd som visade sig vara supergod till Ölandsosten vi köpte vid vårt besök där. Går säkert bra med annan ost också.


Framför TV:n provade vi godsakerna. Vi har börjat se The Crown, om Drottning Elisabeth. Många har vittnat om hur fantastisk serien är och viss är den det. Vår kväll framför TV:n började lite tidigt så vi hann med att se det mesta av Trollflöjten också. Jag var lite tveksam om jag skulle tycka att den fortfarande höll och visst gjorde den. Tänk att Papageno, Håkan Hagegård,  är över70 år nu!!!!!

Söndagen ägnade jag åt att göra det sista på trasmattan som Lisbeth vill ha. 


Har man sen inget annat att göra kan man ju alltid spela Mahjong och det gjort vi på kvällen tillsammans med Karlssons.




1 kommentar:

  1. Ja, inte har ni då några sysselsättningsproblem inte...

    SvaraRadera