söndag 11 februari 2018

Vårbruk och renovering

Vi har nu bott på Dalabergsvägen i nästan 14 år! Det känns nästan som om vi alltid har bott här. Hur som helst har det satt sina spår.

Efter jul målades väggarna i köket om och nu i veckan har uppfräschning på andra våningen påbörjats. Lars har målat om taket i det stora rummet. Alla som varit med om liknande vet att det inte bara är att sätta rollern på ett skaft och doppa den i färg. Det kräver viss planering. Hur mycket färg kan gå åt? Golvet ska täckas, lampor och annat i taket ska skruvas ner, vävstolen! bokhylla och byrå ska också täckas....... Taket skulle målas för att vi tyckte att det såg sjaskigt ut. Då måste man först tvätta det. Inte måla över smutsen.


Lars fick allt lite ont i nacken.

I morgon är det dags för vårt sovrum. Där ska väggarna också målas.

I torsdags var vi på ett mycket trevligt föredrag. Det var John Taylor, som vi främst känner igen från TV-programmet Trädgårdsdags, som berättade om sig själv, Tjolöholms slotts trädgård och hans planer för den. Han har nämligen lämnat arbetet i Malmö och ska ta sig an parken i Tjolöholm. Jag har tyckt att John i TV-programmen hållit en ganska låg profil och närmast verkat lite blyg men det är han inte. Han bjöd verkligen på sig själv och förutom all kunskap han sitter inne med är han full av humor.


För att fortsätta på trädgårdstemat så har jag idag sått paprika. Tomatfröer och annat som vi beställt kom i veckan. Tomaterna får vänta några veckor till. Men det känns att vi har kommit igång.

Kommit igång har ju också OS gjort. Vilken start! Kalla är ju en alldeles underbar tjej!



Läser gör jag också. Just nu en bok om bin. Det är ingen faktabok utan en roman, egentligen tre historier sammanvävda i boken. Ja, vad skulle hända om vi inte hade bin?




1 kommentar:

  1. Målning lockar inte men väl boken och fröprat - aldrig har jag väl längtat till våren som i år. Vintern vill inte ge med sig, snön är envist kvar och trängs med vintergäck och snödroppar. Idag köpte jag en påse med gurkfrön bara för att den fanns där på stället i affären och såg så lockande ut. Att odla gurkor utan växthus är väl inget att rekommendera eller.? Strunt samma - gurkfröpåsen och att titta på duktiga svenska OS deltagare gör mig glad!

    SvaraRadera