måndag 7 maj 2018

En alldeles underbar dag

I lördags kändes det som födelsedag igen! Det var tidigare kolleger som uppvaktade med en resa till Göteborg.
Vilken dag det blev! I strålande sol blev jag hämtad och körd till stationen. Snabbtåget till Göteborg och där väntade Margareta.

Vi känner varandra väl och vet om förmiddagens behov..... Nr ett på dagens agenda blev fm-kaffe i Trädgårdsföreningen -  utomhus.




I den stora parken blommade mängder av lökväxter. 


Det blev ett flitigt fotande. Här Agneta i en mycket passande sommarklänning.



Det var inte bara vi som turistade stan. Paddan är fortfarande aktiv. Tänkte tillbaka på skolresan i åk sex..... Då ösregnade det när vi åkte med Paddan.

Efter lite strosande med Margareta som guide kom vi bl a till saluhallen. Att äta med ögonen där är en fröjd. Väl ute i solskenet igen upptäckte vi hur sydeuropeiskt det såg ut. Folk trängdes på uteserveringarna med kaffe, öl eller ett glas vin. 

Fm - kaffet hade sjunkit undan och det blev mycket välplanerat dags för lunch. O, vilket fantastiskt ställe. Nej det var inga överord. Röd sammet, guld och glitter men ändå så smakfullt.


...... och rosa. Ett av Margaretas favoritställe.


En fantastiskt god och vacker fiskrätt. Vi träffas inte alla tre så ofta numera så det blev mycket prat och avstämningar om våra familjer.
Inomhus i restaurangen var vi ganska ensamma men servitrisen tog våra glas två! trappor upp till en härlig terrass. Där satt vi och njöt i solen tills den försvann bakom husväggen. 


Dags för kaffe igen. Nu var nog många affärer stängda och göteborgarna ville som vi ta en kopp kaffe i solen. Vi lyckades få en plats och Agneta köade en bra stund för att få våra koppar.

Den alldeles underbara dagen började gå emot sitt slut. Men så fort tiden gått. En hel dag. 

Våra tåg, ett norrut och ett söderut hade samma avgångstid. I väntan på dem passade det alldeles utmärkt med en aperol!!

Tusen tack Agneta och Margareta för en alldeles underbar dag.



















1 kommentar: