söndag 23 december 2018

Tomtar

Idag är det fjärde advent och Lille julafton. Det senare är tydligen en tradition från södra Sverige med anor från 1700-talet. Och precis som det låter firas en liten julafton. Jag minns som barn att vi smakade på skinkan, på sillen …….. men doppet sparades till just dopparedan. Ofta hade vi bjudit in någon granne, eller släkting så kära Bitte och Pelle vi ser fram emot Lille julafton hos er.

Tomtar och Jesusbarnet kommer med julen. En av dem har väl kommit lite i skymundan på senare tid. Men Alice, en tomtefri jul, hur skulle det se ut? I år hittar jag tomtar lite varstans i huset och ända är alla inte med.


Lars tomtar med julhälsning från elever.


I bokhyllan


I tallrikshyllan


Små Nissar klättrande i granen


I lampan


På fönsterbrädan


Yourstonetomtarna förstås


På väggen, påbörjade den julen Sara väntades. Ja, det finns minnen kring alla tomtar.

Hustomten hos oss har lite pyssel så här före jul. Varje dag behöver fågelrestaurangerna påfyllning. Julgranen behöver också vatten varje dag.


God Jul önskar Lena o Lars




1 kommentar:

  1. Åh, det där om en tomtefri jul var nog lite ogenomtänkt - så tomt det skulle bli utan alla dessa tomtar som minner om tidigare jular och dess historia. Snart är den här julen över och bara ett nytillskott på tomtehistorien uppdagades - han som kom med klappar till alla barn! Mysigt.

    SvaraRadera