måndag 14 januari 2019

Men till nästa år igen....

Dags att jula ut tycker vi. Igår var det tjugondag Knut eller trettondag Knut. Det var en synnerligen grå och regnig dag så vi tog det mycket lugnt. Just nu blir det mycket TV. Vi gläds med skidflickorna och däremellan ser vi på en för oss ny australiensisk serie: Hemma igen. Den är inte alls ny så vi ser tidigare avsnitt på play för nu har man kommit fram till säsong 3 på ordinarie tid. Läste att svt har köpt in sex säsonger med drygt 60! program.

Men idag sken solen, vi hade ett puder av snö på marken så det var perfekt för utjulning.



…… men till nästa år igen..... får de komma fram ur sina lådor.  


Så var granen tom, kulor och annat dammtorkat eller dammsugat.
Det är inte många barr vår gran släppt i år så vi kunde nog ha behållit den lite längre men i dagens solsken.... då hade den nog behövt en dusch först. Nej, allt har sin tid.


Allra sist lägger vi in granens stjärna och julgransmattan som mor Ing-Marie sydde för mycket längesen. Jag såg nu när jag packade in den att den brister i vecken.....

Lite fick vi ju lyfta rumpan från våra TV stolar igår. Dags att kolla upp och beställa tomatfrön! Inledning av årets trädgårdsarbete.


Ganska många fröer finns kvar från fjolåret men lite komplettering får det allt bli. Brevet med beställningen gick vi för att posta efter lunch idag. Men hu så kallt det var. Nordan var inte nådig så det fick bli en litenpromenad.


Förutom TV tittande, stickning och vävning finns det nu tid för läsning. 
Några tips: Kvinnorna på slottet som handlar om tiden efter andra världskrigets slut och då Nazityskland ligger i spillror, om kvinnorna som finns kvar och hur människor har förändrats.....

Min historia av Michelle Obama, Fängslande roman om denna ganska vanliga kvinna som hamnar som First Lady i USA.

Och så Flätan av Laetitia Colombani om kvinnor i tre världsdelar och under mycket olika förhållanden.  

En röd liten fågel i juletid av Fanny Flagg hamnar nog i feel good avdelningen. Det är inte någon typisk julbok så den går att läsa nu med.




1 kommentar:

  1. Ni tog i alla fall en liten promenad - jag gick och hämtade posten och så hem igen, usch så kallt och blåsigt det var. Vår gran barrade inte heller särskilt mycket men den åkte ut ändå. Visst känns det fel med julpynt när solen lyser från en klarblå himmel och gräset är knallgrönt. Kram till er!

    SvaraRadera