söndag 7 april 2019

Galet varmt

I slutet av veckan har vi haft, just, galet varmt. Strax under 20-graderstrecket har temperaturen legat, och så är det början av april. Hur ska detta gå? En och annan humla har jag sett  men hur ska det gå när plommon och körsbär slår ut? Knopparna är redan så stora.

Trädgårderingen fortskrider och häromdagen satte Lars de sista potatisen, delikatesserna.


Och nu på förmiddagen regnar det. Sån tur!

I uterummet står nu omplanterade tomater och paprikor. Fikonet har börjat vakna efter vintervilan. massor av kart till fikon kommer  men oftast orkar de inte fram. Det ser fint ut så länge det varar.


Fåglarna är färdigmatade för säsongen. Läste att man inte ska sluta mata för tidigt för de behöver äta för att orka bli föräldrar!! 
Under restaurangerna blir det lite skröfs kvar och då träder rensaren fram. Här i form av en fasantupp.


I går tog vi lite paus i trädgårderandet och gjorde en utflykt till Guds gröna ängar. Dit brukar vi ta en tur varje vår bl a för att titta på blåsipporna. 


Det var i sista momanget. De börjar bli överblommade. Men vitsippor fanns där desto fler.


Ingen utflykt utan kaffekorg. Vid utsiktsplatsen dukade vi upp men det var så disigt att sikten var minimal.


Förra söndagen körde vi över Åsen för att fira det 14-åriga barnbarnet. Helt otroligt. Och vart tog de åren vägen?










1 kommentar:

  1. Den höga vårvärmen nådde aldrig hit och nu är det nattfrost och iskyla som råder, usch! Lars perfekt utlagda potatis blev en lektion i hur man ska sätta potatis, tack för den! Än så länge ligger "sättorna" inne i Lillstugan, nån gång ska väl värmen nå oss.

    SvaraRadera