torsdag 23 maj 2019

Vi firar en 10-åring

Precis som jag trodde: När vi lämnat Öland anlände näktergalen.

Vi hade inte tid att sörja den uteblivna sången för det var bara att vattna i växthus och uterum och sedan packa om, när vi kom hem till Halmstad. Signe fyllde 10 år i veckan och hon skulle firas.


Vi hamnade mitt i förberedelserna för, ja, barnkalas var det inte, flickkalaset kanske är rättare. Det var första gången Signe hade sitt kalas på kvällen. Här blir hon "piffad" med färg i håret.

Det blev lite kort om tid, som det gärna blir på fredagseftermiddagar, när man ska ha kalas efter skolans slut och efter arbetsdagens slut. Vi fick hjälpa till där vi kunde. Plocka äggen t ex.


Men hur kan det här hänga ihop? Sju ägg på sex hönor? Frågan är hur det var med äggplockningen dagen innan!

För att inte störa kalaset blev vi bjudna till farmor och farfar på middag och för att spela mahjong. Det blev premiär för utesittande på deras altan. Så pass soligt att farmor Ingrid fick fram sin solhatt. Visst är den elegant!


På lördagen var det fotbollsturnering i Håbro. (Lars och jag letade oss dit med hjälp av gps) Signe skulle vara där tidigt för att hinna värma upp och få i sig lite taktiksnack innan första matchen började.


Härligt att se så många glada tjejer och föräldrar som hejade på dem på ett bra sett. Man har ju hört talas om annat....

På hemvägen gjorde Lars och jag en utflykt till Linnés Hammarby. Ett trevligt ställe dit Linné tog sina lärjungar och för att "undslippa den osunda luften i Uppsala".


En sådan här dillpion hade jag gärna planterat i vår trädgård!

På söndagen var det "släktkalas". Signe hade önskat sig Italiens buffé. Och det blev det, med minipizzor, goda sallader. skinkor, korvar och så tiramisu som dessert. 

Men de aktiva barnen Bergström kunde inte klara sig utan ordentlig mat till kalasbuffén serverades så till lunch fick det bli - pasta! På svensk vis med ketchup!








1 kommentar:

  1. Klart ni måste vara där när Signe nollar för första gången! Trevliga upplevelser och så dillpionen - vilken helg ni fick!

    SvaraRadera