lördag 31 augusti 2019

Fortsatt högsommarvärme

Värmen fortsätter och idag ser det ut att bli en fin baddag. Men visst är det sensommar. Inte minst ser man det på alla rönnar som är så fulla av bär. Visst är det vackert! Eller hur Gunilla?




Jag pratade med grannarna som har norrlandsanknytning. De hade varit uppe i norra Sverige, bl a för att plocka lingon men de tyckte att det inte är så gott om dem i år. Jag gjorde som vanligt. Tog en tur till torget. Där var det gott om dem och så blev det några burkar lingonsylt.


Sensommar för oss innebär också att vi vill njuta av några för oss kulinariska läckerheter så i går blev det gourmetmiddag hos Lindbergs

Förrätt: Gratinerad chèvre med rödvinskokta fikon. Fikonen på vår fikonbuske trillar av långt innan de är mogna men Alice, detta är ett tips till dig som får dem att mogna. 


( Jodå en jättegammal duk med rönnbär har kommit fram )

Huvudrätt: Naturligtvis krabba så här års.


Dessert: De absolut godaste päronen heter Clara Fries och finns bara en kort period just nu. Till dem en krämig gorgonzola och några valnötter.
                                                       
  
En påminnelse om vad som komma skall fick vi i morse när det ringde på dörren och en grannflicka ville sälja jultidningar. Vad gör man inte för grannsämjan?

1 kommentar:

  1. Dags att koka lingonsylt? Redan? Oj, hinner inte riktigt med eller är det värmen som lurar mig att det fortfarande är juli? Tack för ögonöppnaren, ett jättefint inlägg. Och vilken mat, det ser helsmarrigt ut. Har just skördat fyra fikon, nu återstår två, tre stycken.
    Trevlig helg, kram

    SvaraRadera