måndag 28 oktober 2019

En weekend i Stockholm

Tidigt i fredags morse tog vi tåget till Stockholm. För att slippa byta i Göteborg valde vi detta tidiga tåg som är direktgående. Perfekt. Fyra timmar och tjugo minuter senare klev vi av tåget i  Stockholm. Vårt förbeställda hotellrum fanns helt nära. Efter incheckning och med lite i magen tog vi en tur "på stan". 


Inte svårt att se vilken årstid vi kommit in i och att Halloween närmar sig.


Tänk vad massverkan och vackert exponerade varor gör.



Men vad var nu detta? Tulpaner i oktober. Nej minsann. De får allt vänta.


Ett besök hos Gudrun blev det och ja, några affärer till. 

Fötterna i viloläge en stund innan det blev tidig middag och sedan musicalbesök på närbelägna Oscarsteatern. Så som i himmelen med bl a Magdalena Ernman, Anders Ekborg och Morgan Alling blev en härlig upplevelse.

Den egentliga anledningen till vårt Stockholmsbesök var att besöka Tyg och hantverksmässan i Älvsjö. Det var förra årets julklapp till mig från Sara. 

Har man varit på bokmässan i Göteborg kan man känna igen känslan. Massor av folk, många damer i min egen ålder, med samma intresse. Det fanns yngre tjejer också men männen gick att räkna på ena handens fingrar. ( Lars begav sig till tekniska museet )




Här hänger flera fina bohuströjor. Det som har blivit mitt senaste projekt.



Här beundrar Sara en sjal som hon är mycket sugen på. Snacka om färgkoordination. 


Här finns den yngre generationen som spinner garn.

När vi kände oss nöjda åkte Sara hem till sin familj för att packa det sista inför resa till Rhodos för att tanka lite sol och värme, som hon uttrycker det. Jag begav mig till hotellrummet för att på nytt vila ben och fötter en stund. 

På slottet pågår en fin utställning med Märta Måås Fjetterströms mattor. Lagom att avsluta den textila delen av dagen med. Mycket vävning fanns inte på mässan.



Många vackra mattor och gobelänger.




Innan tåget skulle ta oss tillbaka till Halmstad hann vi med ett museum. Det fick bli Nordiska med öppettider som passade oss bäst. Där finns nu en fin utställning om vårt klimat med betoning på Arktis och vi kunde känna igen bilder och filmer från Svalbard.

Det blev en allt igenom perfekt weekend för vädret kan man ju inte rå på.....

1 kommentar:

  1. Jag förstår att helgen fick betyget ”perfekt”; så mycket fint ni hann vara med om! Stockholm är en trevlig stad att vara besökare i.

    SvaraRadera