söndag 10 maj 2020

Nu är det vackert

Som jag har väntat, men idag! slog den ut. Våradonis eller Arontorps ros. Det var flera veckor sedan Alice skrev från Öland att hennes blommade och då hade vår inte ens kommit upp. Men Arontorp ligger ju på Öland så det får man ju förstå.


Aldrig har vi väl gjort så många utflykter som denna vår. I veckan har vi varit i Helsingborg, på kyrkogården och sen en fin tur norrut över kusten. Medhavd matsäck åt vi i hamnen i Viken.

I måndags var vi i Biskopstorp och njöt bl a av den fina grönskan.


När det blir helg får man tänka sig för när man väljer utflyktsmål. Förra söndagen skulle vi besöka Virsehatt men ack så många bilar där var parkerade. Vi körde vidare och sen kom det lite regn.

Efter en liten diskussion beslöt vi oss för Hovs Hallar igår. Det är också ett favoritställe. Vi resonerade som så att platsen är stor så det ska nog gå bra. Efter att ha suttit i kö i 40 min genom Båstad, vägarbete, kom vi fram till en ganska full parkeringsplats men det var inte många som gick mot Torekov så det blev bra.



Kanske har vi inte varit där så tidigt på året för nu hittade vi blommor vi inte sett där förut.



Mandelblom är en favorit som vi förknippar med Öland men nu har vi sett den ett par gånger här omkring. Visst är väl också "mormors glasögon" söt.

I trädgården är det också fint nu. Koltrasten konserterar och i bakgrunden kan vi höra vår allra nyaste granne......

Grannens träd blommar lika vackert varje år.


Körsbärsträdet har nästan blommat över men nu kommer de vackra äppelblomstren. Av mängden att döma ser det bra ut men så är det det där med pollineringen.


Trots allt har vi mycket att glädjas åt. Och vi skickar våra tankar till er på Öland.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar