söndag 16 augusti 2020

Skaldjurstider

Visst är det så att varje ålder har sin charm och så också varje årstider. Tänk om vi hade haft så här varmt alltid, för att inte tala om regn och rusk alltid. Nej, jag gillar den här tiden på året. Det är som om ett lugn lagt sig över tillvaron. På måndag börjar väl de flesta skolorna och många har börjat arbeta, fortsatt hemifrån eller på fysisk arbetsplats.
Jag pratade med barnbarnen i morse och förstod att de känner sig nöjda med att börja skolan igen. Inte minst trevligt brukar det ju vara att träffa kompisarna igen.

Vi andra kan fortsätta med vår drönartillvaro. talar för mig själv. Det blir inte många knop gjorda. Bara det absolut nödvändigaste. Och vad gör vi i stället? Riktigt hela dagen kan man ju inte sitta i skuggan under ett träd? I fredags blev det bokcirkel med avstånd i trädgården. Vi har inte träffats sedan i januari så det blev en del att samtala om. Inte bara böcker. Årets första äppelkaka blev det till kaffet.


I går var vi på skaldjurskväll i Frösakull. En absolut höjdare i dessa sensommartider. 


Massor av härliga räkor och havskräftor, med tillbehör. 


En del, Bosse, hade ordning på skalen. På min tallrik såg det bara skräpigt ut.

Detta blir en av de kvällar jag tar fram i minnet när storm och höstregn piskar på rutan.


Och solen gick ner bakom tallarna men vi kunde sitta kvar länge och njuta i den ljumma sommarkvällen.

Redan tidigare i veckan hade vi provsmakat havskräftor. I Lejet, Träslövsläge på svenska, finns Kräftvagnen som säljer havskräftor. Vi ringde och förbeställde ett kilo. Varning hade utfärdas för köbildning och visst fick vi vänta en liten stund men vädret var fint och omgivningarna trevliga.



Kaffekorgen var förstås med.

Tillsammans med en klassisk västerbottenpaj smorde vi kråset.








1 kommentar:

  1. Hej från Malmö och tre skolstartspända barnbarn. Kvällsbadat och sett solen gå ner över Köpenhamn, förundrats över Hilma af Klints vackra tavlor och den varma sensommarkvällen.

    SvaraRadera