måndag 10 augusti 2020

Som vanligt igen

Nej, så särskilt vanligt är det väl inte. Det där landet Lagom som Sverige väl kallas verkar inte existera. Supervarm juni, åtminstone delar av den, iskall juli och denna varma början på augusti. Ombyte förnöjer eller? Kanske håller inte de med som hade sin semester i juli.

Att vi haft en fantastisk badhelg håller väl alla med om. Trångt på stränderna lär det ha varit. Vi tog en tur till ett någorlunda lugnt ställe för att få lite havsluft och omväxling från vilstolen under plommonträdets skugga. Kaffekorg med bakverk från Signes café, korsord.....


Kan tänka mig att det inte är så tätt med folk på stränderna idag. Visst kan man ana att det är sensommar. Vi såg grannen som idag gav sig iväg till jobb och yngsta barnet till fritids. På stranden har vresrosorna blivit till nypon, björnbären börjat mogna och ljungen får sin fina rosalila färg.



Här hemma har Lars börjat klippa lite på körsbärsträdet. Jag har fått en ny morgonsyssla.


Varje morgon innan Robban kan släppas ut måste nedfallen frukt plockas upp. I år blir det massor av äpplen. Kanske är det därför trädet inte orkar hålla kvar alla.


1 kommentar:

  1. Sensommar med böndernas skördebrådska, mognande frukter och bär, semesterslut och skolstart, alger vid badbryggan, gräshoppor vars filande jag inte hör, omväxlande väder och mogna hösthallon - en del är som vanligt i alla fall. Skönt det!

    SvaraRadera