fredag 2 oktober 2020

Restaurangmiddag i coronatider

Mat och prat har i dagarna hållit på i 26!! år. Vi är fem damer som träffas ca en gång i månaden och äter en god middag med tillhörande recept. Vi träffas hemma hos varandra. Under en så lång tid utvecklas naturligtvis traditioner som Mat och prat med herrar, en gång om året, ljusstöp...... När någon "nollar" bjuds man på fin middag på restaurang. Under rådande omständigheter blir det avbrott i traditionerna. Ett avbrott skedde den 1 juli då det blev blöta trädgårdsräkor.

Nu har Lisbeth fyllt 70 år och den dagen fick inte regna inne. Efter en del klurande kom vi fram till att det fick bli catering och festen fick gå av stapeln i vårt uterum.

Efter att ha coronaanpassat riggade vi upp med stearinljus och extra värme. Drinken kunde avnjutas utomhus men det blev riktigt kallt efter bara några minuter. 


 Tre stora boxar, en för förrätt, en för huvudrätt och en för dessert, var vi och hämtade. Hade de varit en cm större hade de inte gått in i vår lilla Polo.

I varje box fanns sex tallrikar så det var i stort sett bara att servera.


När vi började vår middag var det fortfarande ljust ute men till huvudrätten var det lite mörkare.


Och till desserten var det riktigt mörkt men en fin måne lyste på himlen.


Det blev en riktigt lyckad kväll och eftersom vi inte kunnat träffas så ofta det senaste halvåret blev det mycket prat.

Lars och jag älskar vårt uterum och envisas med att fortfarande sitta  och äta alla våra måltider där. Med hjälp av lite extra värme. I morse när jag öppnade dörren ut, doftade det som i en blomsteraffär. Fyra passionsblommor hade slagit ut och stod för den härliga doften..

 


1 kommentar:

  1. Ert uterum är verkligen en tillgång och inspirerade oss att också skaffa ett! Vilka fem tjejer - grattis till 26 år och grattis till Lisbeth! Det syns att ni har det trevligt tillsammans.

    SvaraRadera