söndag 28 mars 2021

Visst är det vår

 Våren har verkligen kommit. Vi tar en promenad så ofta vi kan. Alltid är det något nytt att upptäcka. I fredags såg vi de första småblommorna vid muren mot gatan och idag var det förstås många. 


Porslinshyacinter och blåstjärnor brukar komma upp. 

I fredags hade vi en alldeles underbar vårdag och det blev första riktiga dag för trädgårdering. Men det kändes av i kroppen efteråt. Ovana eller?

Det rör på sig inne i trädgården också. Vi hoppas förstås att perenner  och rosor har klarat vintern. En liten, nej ganska stor växt är vår klockjulros som liksom den lilla irisen kommer från Öland.




Ormhasselns hängen är så fina, problem för en del allergiker. Blommorna är pyttesmå och röda och dem får man verkligen leta efter.



Häromdagen fick vi en lunchinbjudan. Det var Agneta och Bosse som först bjöd på en promenad på stranden och därefter härlig fisksoppa. 




Kolla in den fantastiska färgkoordinationen. Som taget ur ett inredningsmagasin. 

I veckan blev det omskolningsdags för tomaterna. De växer så det knakar. 


I år har jag sått sommarblommor i små krukor inomhus. Dels är det så svårt att vänta in värmen där ute och så ser det så härligt ut  i programmet Trädgårdstider när John sätter sina små färdiga plantor istället för att så ute och vänta och vänta. 

På tisdag ska Lars få sin andra spruta. När vi träffar någon bekant på våra promenader är inte samtalsämnet det annars alltid aktuella vädret. Nej, har ni fått spruta eller möjligen vaccinationstid. Själv har jag i alla fall fått tid men redan ombokats två gånger. Återstår att se när det blir slutgiltigt.

Våra stolar är är nu omklädda alla åtta och det gick bra utom när Lars satte ett stift rakt in i handen. Han påstod att det inte kändes......

1 kommentar:

  1. Det händer mycket i naturen, underbart, men mindre på vaccinationsfronten - jag lär få vänta ytterligare några veckor bara för att få chans att boka tid. Tålamodspåsen måste underhållas! Och nu är vi inte bara ölänningar här, det är nästan trängsel i stan - tur att man bor på landet!

    SvaraRadera