söndag 25 mars 2012

Äntligen!

Sommartid och våffeldag. Äntligen blev vi av med det där fnuddret som har irriterat oss hela veckan medan resten av landet haft sommarväder.




Alice har skrivit om blåsippor som blommat ett tag på Öland. Vi begav oss till vårt blåsippsställe - Guds gröna ängar. Pastoralt som alltid men inga blåsippor. Det låg t o m is på bäcken som man passerar på vägen upp till  parkeringsplatsen. Bofinkarnas sång välkomnade oss dock när vi steg ur bilen. Några andra fåglar också som jag inte känner till men tranor tar man inte miste på. Det var några stycken som väl kommit ur kurs. Vet inte om de skulle till Kristianstad eller till Hornborgarsjön. Årets första picknick hade vi med oss i form av kaffe och smörgås. Det smakar ju alltid så bra ute i naturen.

I det klara fina vädret såg vi långt vid utsiktspunkten.


Lite aktivitet på någon åker kunde vi se. Eftersom jag pratade med Vidar igår så vet jag att man börjat vårbruket med att sprida gödning. Kanske var det det man höll på med. Men för Lars är det nog mer havet som lockar.

Så här ser det ut mot Falkenberg.

På andra sidan kustvägen ligger ett annat naturreservat. Vi körde alltså ner mot Stensjö och tittade utåt fågelöarna. En hel del sjöfågel fanns där, framför allt ejdrar. Där satt vi en stund och njöt av havet, fåglarna och det fina vädret. 


När det sen blev dags för eftermiddagskaffe var vi hemma igen och firade våffeldagen i uterummet.




2 kommentarer:

  1. Lyckliga ni som har ett uterum att sitta och äta våfflor i. Våra våfflor inmundigade vi vid köksbordet för idag har vi betydligt kyligare än tidigare i veckan och att sitta ute på verandan var inte att tänka på.
    Er utflykt ger oss inspiration till att ta med kikare och fika och bege oss till Egby udde och kolla in flyttfåglar. Men först ska vi bara........

    SvaraRadera
  2. Åt också våfflor i söndags , på altanen, sedan grannen upplyst oss om att det var våffedan! Härligt. Och våra blåsippor blommar så fint.
    Gugge

    SvaraRadera