söndag 18 mars 2012

På gång

Veckan har bjudit på ett fantastiskt vårväder och vi har "städat" i trädgården, dvs har klippt ner gamla perenner från i fjol och krattat bort löv och annat som legat i rabatterna. I vårrabatten upptäckte jag att gulsipporna är på gång.

I fågelvärlden ser det ut som om blåmesen börjar göra sig hemmastadd i holken. Koltrastarna hoppar omkring på gräsmattan och sitter i träd och buskar men den där riktiga vårsången som de brukar bjuda på har jag bara hört en morgon då jag hämtade tidningen.

Helgen har inte bjudit på något väder att tala om..... Just nu massor av fnudder utanför fönstret så vi går inte ens ut. Igår var det något lite bättre men mest blev det bakning på programmet. Jag fick en bild av Signe häromdagen sittande i en traktor och då var hon på väg till Halmstad. Klart att man måste baka bullar då.

I övrigt ägnar vi oss åt att förbereda trädgårdssäsongen. Det är ganska mycket som ska försås hos oss. Ännu är det bara tomaterna som har kommit i små krukor. Så här ser de ut en vecka gamla.


Några nyheter för året blir det; maj och bondbönor. Och så förstås svart vallmo som har fröat av sig på Öland. Någon som har erfarenhet av majs och bondbönor? Eftersom vi inte har någon jätteträdgård får något stryka på foten till förmån för nykomlingarna - och det bli potatisen.
Lars har gjort iordning massor av krukor med sågjord så nu är det bara att peta ner fröna och vänta.

1 kommentar:

  1. En kollega sådde bondbönor och fick en god skörd - till sin makes förtvivlan.Han gillade inte bönorna i någon maträtt så till slut var det hönsen som fick äta dem. Förlåt, men det är det jag först tänker på då jag hör ordet bondbönor.

    Koltrastar och trädgårdering låter underbart!!

    SvaraRadera