söndag 4 mars 2012

Tvåsiffrig temperatur

Vi har haft ett par riktigt härliga dagar. Det har varit så varmt att vi har kunnat sitta i uterummet och äta lunch. Första citronfjärilen har besökt oss och de första krokusen har slagit ut. En säker källa meddelar också att lärkan har kommit till oss också men någon tofsvipa har vi inte hört talas om. Öland ligger väl före oss när det gäller flyttfåglar.

Dessa tidiga krokus är ett arv från fader Hakon.

Att gammalt kan bli som nytt fick vi erfara med en fantastisk amaryllis som vi fick förra året. Lars har haft den i garaget sen den blommat över men satte den i grovköket för en tid sedan så att den skulle stå varmt och mörkt. Och si - när vi kom hem från vår resa hade vi två stänglar som trasslat in sig i smutstvättens trådbackar. Visst är de väl fina!



I fredags när vi var och handlade i vår affär var det rea på bl a julrosor men också på vita, blommande påskliljor. Plötsligt blev det så lättt att handla och byta ut det vintergröna som stått på trappan vid ytterdörren.


Idag fick vi ett kort besök av familjen Duval. - Lena du kan väl lära mig att sticka? Det var Astrid som ville göra ett nytt försök. Förra gången var väl för ett år sedan men hon har sedan flera år tillbaka haft en dröm om att kunna sticka.


Denna gången föll bitarna på plats. Efter första varvet gemensamt kunde flickan riktigt bra själv. Får hon bara lite träning så stickar hon nog snart sina egna tröjor.

Riktigt sig lik är Astrid inte. Hon börjar bli en tandlös gumma och det passar väl bra för om några veckor fyller hon sju år.

1 kommentar:

  1. Åh vilka vackra blommor ni har i krukan. Din krokus fick mig att gå på krokusjakt hos oss och jag hittade en liten stackare..

    SvaraRadera