tisdag 22 maj 2012

Gullviva, mandelblom,kattfot och blå viol


Likt Rönnerdal skuttade vi runt på Öland under Kristihimmelfärdshelgen. Ja, han skuttade väl någon annan stans förstås. Vi har varit på Öland ganska många gånger men varje gång är det något som är annorlunda än förra gången.... Denna gången var det så otroligt mycket gullvivor. Priset slog nog hagen nedanför Alice´s hus. Man blir bara så lycklig, nästan gråtfärdig kan jag bli över att något kan vara så härligt!

Lars gråter ju inte precis men tycker också att det är underbart.


Dags att köpa ny kamera - Nu när Lars ser bra igen! Jodå man lägger sig ner platt lång på marken även med en kompaktkamera. Men jag inbillar mig att Lars skulle, liksom på "filmrulletiden", få tillbaka det riktigt stor intresset att fotografera med en lite bättre kamera än de vi har nu.

De första dagarna hade vi också familjen Duvals sällskap. De bodde i prästgården några hundra meter från Alice´s och Jobs hus. Och vi fick bo i lillstugan som förra sommaren. Ja, det är bara att tacka för att min "gamla" semiskompis flyttat till Öland.


Vi började med ett besök på Alvaret och där fanns förutom orkideer ganska mycket kattfötter, så söta. Astrid som redan tidigare har ett blomsterintresse skuttade runt och beundrade bl a Adam och Eva. vilken som är vilken lyckades vi inte klara ut. Här är det nog St Pers nycklar som hon beundrar.

Långe Jan skulle vi förstås också besöka. Högsta fyren i Sverige. Och visst gick de alla 197 trappstegen upp och blev riktigt urblåsta för där, på södra udden blåste det ordentligt. Ett fantastiskt Naturum med mycket att upptäcka, inte minst för barnen. Knappar att trycka på så det hände saker.



Nästa dag fick det bli lite fågelskådning. Men det var inte många fåglar vi fick se - en svan som låg på ägg. Några arter till såg vi allt, bl a tofsvipa.


Efter diverse andra stopp för ännu fler blommor, mat, vacker utsikt...... fick det bli ett glasstopp. Det var inte så lätt att hitta något på östra sidan men strax innan Gärdslösa hittade vi ett Traktormuseum kombinerat med glassförsäljning.



Alla skänkte vi förstås Vidar en tanke.

Så tackade familjen Duval för sig och vi stannade kvar för att göra utflykt med Alice och Job. Som Ölandsbo har de förstås lite mindre kända ställen som de delade med sig av.
Att se en svan när man är på Öland känns inte så märksvärdigt så lite mer fåglar ville vi gärna se. Med Alice´s hjälp hamnade vi i skärfläckornas paradis. Riktigt många var där. En och annan strandpipare såg vi också. Lite synd att inte fam Duval fick se dem....


Efter ett gott fm kaffe for vi till Ekerum och konstutställning. Så fick vi också några kulturpoäng men massor av naturpoäng.

Tänk att somna till näktergalen och vakna till göken. Det är Öland i maj!


1 kommentar:

  1. Öland i försommarskrud ÄR underbart! Men ni är välkomna tillbaka vilken årstid som helst! Kram

    SvaraRadera