tisdag 1 maj 2012

When I´m sixtyfour

.... will you still need me, will you still feed me..... Tja, inte trodde man väl att man fortfarande var så ung vid 64! Då, på 60-talet när vi sjöng tillsammans med Beatles? För nog är det väl så, alla -48, att vi trots allt är "töser" fortfarande? En och annan krämpa men i stort sett OK - och det är vi så glada och tacksamma för.

Vi har nu gått in i en ny månad. Den härliga månaden maj. Den börjar fantastiskt bra. För en stund sedan var temperaturen + 16 grader, solen strålar från en klarblå himmel. Vinden har fått tag i några flaggor som blåser ut mot de något ljusgröna träden som bakgrund. Och då har vi ännu inte hunnit dricka fm-kaffe så det är ganska tidigt. ( Jo Alice det beror på vem man jämför med )

Igår blev det åter en härlig dag i trädgården. Vill man så finns det alltid något att pyssla med. Vi började plantera ut en del som vi försått inomhus. Jo, visst är det kanske lite tidigt men vi hoppas på att de fina vädret är här för att stanna.


Här är det bondbönorna som får lite stöd av Lars. Nu har jag lärt mig lite mer om dem. Bor man på Sardinien ska man helt undvika dem. Det lär gälla liv eller död!! Har läst att man inte ska äta dem råa, okokta. Detta till trots ser vi med spänning fram emot dem.


Här ska det bli luktärter, en favorit. Det blir bra skugga för växhuset. Och så ska man ju plocka och plocka så blommar det bara mer.


Jo, det är faktiskt en liten sparrisknopp. Mmm de är ju så goda. Men det behövs ju mer än en för att det ska bli lite måltid av det.



I vårrabatten finns nu en hel del som blommar. Bl a den rutiga kungsängsliljan och i bakgrunden backsippor.



En vacker hortensia  fick jag med anledning av de 64. Påskliljorna som stått där tidigare får hamna i någon rabatt eller i gräsmattan och bli fina nästa vår.


1 kommentar:

  1. Visst är 48:orna en bra årgång,visst är vi still going strong!

    Jag såg nyss ett program om en engelsk fantastisk trädgård, nu ser jag jättefina bilder från er - de där luktärtplantorna är ju enorma. (Mina ligger fortfarande i fröpåsen.)

    Trevlig resa! Kram

    SvaraRadera