tisdag 8 maj 2012

Vårliga vindar draga

Jo, så är det ju här i Halmstad, det blåser ofta. Idag hade den lokala väderprognosen fel och det tackar vi för! Det har varit både soligt och ganska varmt. Eftersom vi har varit i Barcelona några dagar hade det hunnit hända mycket i trädgården när vi kom hem.


Maj är väl fruktträdens blommånad och visst är det fantastiskt fint med körsbär och plommon som blommar nu och äppelträden som kommer lite senare.

Lars har ägnat de senaste två dagarna åt att plantera rosor men nu är det klart. Alltid går det ju inte som man tänkt sig. Den specialbeställda klängrosen som vi köpt och tänkt ha mot garageväggen fick en annan plats. Dräneringsrör låg ivägen.

Jag hade tänkt så lite sommarblommor idag, bl a svart vallmo som jag fått frön av, av Alice. Men risken är väl att grannen får alltför stor del av sådden eftersom det är så blåsigt. Nu hoppas jag på regn i natt och så får jag väl ta till något knep för att få ner de små fröna i jorden. På torget köpte jag lejongap i färdiga plantor. Lite robustare att plantera.


I år blommar vårt plommonträd som det brukar och vi brukar ha gott om frukt men i fjol kunde man nästan räkna blommorna på ena handens fingrar. Fem plommon eller något liknande fick vi. Om nu bara insekterna är duktiga och gör sitt ska väl plommonen mogna i augusti.



Att kunna plocka in gullvivor och sätta i vas på köksbordet kan man få göra med ett sådant överflöd. Visserligen är det en del förädlade som smugit sig in men vi har gullvivor i " hela trädgården". Delar gärna med mig av plantor.


De små murrevorna har flyttats med från Härdgropsvägen en gång och det är också sådant som trivs och blir mycket av.

Sparris blir det, om en dag eller två, till middag men idag blir det rabarberkräm och det är väl också en härlig vårprimör.

1 kommentar:

  1. Visst är våren en underbar tid och den där trädgårdsrundan man tar för att se vad som hänt sen sist är obetalbar. Ännu blommar inga fruktträd här, vi gläder oss åt blommande slånbärsbuskar. Av våra rabarber blev det först en paj, mums!
    I helgen ska vi fira att Öland spirar, spännande med något nytt grepp för att få fler besökare till ön.

    SvaraRadera