söndag 27 maj 2012

Medelhavsträdgård

Ja, nu har jag faktiskt fått min medelhavsträdgård! Åtminstone vad temperaturen anbelangar!!!


Jättevarmt har vi haft några dagar och riktigt varmt nu i en hel vecka. Vi har flyttat ut våra stora krukor från uterummet, fikon, oliv och nerium. Aprikosen har också åkt ut men det beror nog mer på att den inte verkar trivas hos oss. Mycket tråkigt. Men vi ger den en chans till så den får stå på baksidan. Enligt Peter Englander, medelhavsgurun, ska man förutom att njuta av sin trädgård alltid ha ett vinglas i handen. Lite farligt för jag njuter alltid av vår trädgård. men här är det pingstaftonskväll......

Lars står för matlagningen. Verkar vara en ganska maklig syssla och nog måste man väl ha något mer än "en köttbit på grillen"? Det löste sig!

Allting exploderar i en medlhavsträdgård. Man måste gå många rundor i trädgården varje dag för att hinna med utvecklingen. Dock utan vinglas.

Idag, pingstdagen, tog vi cyklarna och körde mot Tjuvahålan för att se om rhododendron hade slagit ut men det var lite dåligt med det. I topparna där solen kommit till fanns några som var helt utslagna. Vi gick ner till vattnet för att titta lite och kan man tänka sig det fanns några som badade. Kan inte ha varit särskilt varmt. Temperatur för sälar som Lars uttrycker det.

Vi cyklade vidare mot Frösakull och hamnade i en återvändsgränd. Hus till salu - det var prins Bertils gamla sommarhus. Så körde vi genom skogen vid Möllegård. Ni som är insatta i geografin vet förstås vart vi var på väg. Jo då, Riccardos glass åt vi till lunch! Första för året men lika god som alltid.

Eftersom jag glömt kameran tog jag ett foto av våra rhododendron som blommar mycket rikligt i år.

1 kommentar:

  1. Grill och vin i trädgården, glass och cykelturer - sommaren är i antågande och visst är det härligt. Men idag tog den ett steg tillbaka, nu är det kallt igen och vi har fått ett välbehövligt regn.
    Snart blommar det i min nya rabatt...... tack snälla ni för alla blommor.

    SvaraRadera