måndag 17 december 2012

Julmys


Adventstiden är en härlig tid tycker jag. Skönt att kunna njuta av och ta vara på den här tiden före
jul. Glöggen är godast före jul.....

 Lars var ordentligt förkyld några dagar förra veckan och fick ställa in redan inplanerade "möten" men är nu nästan helt återställd. Detta till trots känns det inte alls stressigt med julförberedelserna. Ljusen är ju sedan länge klara och i lördags stoppades korven. Sex kilo viltkorv och Granholmskorv blev det. Ännu har vi inte smakat den men det skulle förvåna mig om den inte är lika delikat som alltid. Ingredienserna är förstklassiga, viltkött: älg, kanske rådjur och vildsvinskött, sherry, grädde, creme fraiche.... Tack Johan för att du jagar så flitigt! Vårt bidrag låg mera åt ...fjälsterhållet.


Här gäller också "när var och en sin syssla sköter". Johan, Lars och jag sköter korvstoppandet medan Inga- Lena alltid lagar en jättegod middag. Till förrätt fick vi en god Janssonvariant med ganska mycket jordärtskockor i. Receptet tagit ur DN. Tänkte på dig Alice som har både DN och jordärtskockor. Vad sägs sedan om älgkalv till huvudrätt. En verkligt mysig kväll blev det och med mycket julmusik från spelaren.

Redan på förmiddagen fick vi lite ölandskänning. (Inga-Lena och Johan är ju sommarölänningar) Våra vänner Alice och Job hälsade på oss några timmar. Anledningen till Halmstadbesöket var ett 50-årskalas. Det var såå mysigt att få rå om dem några timmar.

Mysig var också Luciamorgonen då vi som aldrig ser morgonTV tog upp vårt te och våra smörgåsar, tände en brasa, satte oss framför TVn och njöt av skönsång från Uppsala domkyrka. När programmet var slut och det började ljusna dröjde det en liten stund och sedan kom solen och vi fick en fantastisk dag men med många minusgrader. Tur att vädret inte alltid är som det varit över detta veckoslutet. Visst var det onödigt med detta regnet och plusgraderna.



Ännu mer mys hade vi när våra Varbergsvänner besökte oss andra advent. I Varberg finns en bra fiskaffär och vännerna hade med sig två färska humrar. Alldeles fantastiskt gott tillsammans med aioli och ett gott bröd. Visst klär Hans i mitt julförkläde. Jo det blev Mahjongspel också. Tyvärr blev deras hemresa lite tidigare än planerat. Snöovädervarning.

1 kommentar:

  1. Jaa, det är mysigt att träffas då och då - tack för god lunch och gott prat!

    Den där jordärtskocksgratängen måtte jag ha missat i DN. Jag får googla för nu har ju skockorna blivit tillgängliga igen eftersom snön smälter bort ute i trädgårdslandet. Onödigt - javisst!

    SvaraRadera