tisdag 25 december 2012

Dopp i grytan och lutfisk


Den här lilla familjen får representera den religiösa delen av vårt julfirande. Vi firade julafton tillsammans med familjen Duval i Glumslöv. Söndagens eftermiddag och även kväll bjöd på snöoväder men när vi på julaftons förmiddag kom över åsen sken solen och den snö som var kvar låg på ena dikesrenen. Det hade blåst en hel del. Vi kom ner i lagom tid för att vara med i kyrkan för stunden vid krubban. Kyrkan var full och vår favoritpräst Gisela var på plats. Djuren som tillhörde krubban skulle ställas på plats. Åsnan, oxen, fåret.... Ja, hur låter de? Tänk att Gisela fick församlingen att skria, råma, bräka....


Barnen är nu så stora och ofta är mycket hjälpsamma, som nu när Astrid ska tända ljuskronan så att vi skulle kunna ta oss an julmaten. För att generalisera lite så åt Astrid rökt lax och Elliot löksill!!

Efter all god julmat föll flera av de församlade i "paltkoma". Detta inträffade i samband med Kalle Ankas jul på TV. Det snarkades inte högt men man hörde hur andningen blev djup och långsam hos större delen av de vuxna. Alla måste först konstatera vad som var bortklippt ur Tomteverkstaden.


Så blev det då väntan på vår tomte. Mitt i alltihopa måste Johnny ut och köpa tomtebloss - som om nu det skulle vara så nödvändigt!!

Astrid som "snöat in" på Bellmanhistorier lade sig på golvet för att skriva ner en till tomten. För att roa tomtemor också förmodligen.



Inte helt oväntat knackade det på ett fönster och utanför stod tomten. Barnen hjälpe till att släppa in honom, viskande till varandra - Det är Johnny. Men så roligt det är. Barnen är snart åtta resp fem och ett halvt och de spelar med i detta spel. Berättade om Johnnys ärende och när han väl kom tillbaka med sina tomtebloss berättade att han missat tomten. Kul!



Barnen fick förstås jättemånga paket. Var det så på våra barns tid också?



Här sitter Elliot iklädd julklapp och försökte få ihop något med mekanot.

Vi körde tillbaka till Halmstad på kvällen i regn och dis och förvånades över att vi var så många på vägarna.

Idag har det varit en mycket lugn dag med bl a dopp i grytan. Vi fick ihop ett mycket gott spad. I kväll har vi ätit lutfisk och till den rullade Lars senap med kanonkula.



Efterrätt? Ris á la malta förstås med sommarens hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar