fredag 18 januari 2013

Fryser om fötterna - inte då

Idag är det inte så många grader kallt men rått. Brasan sprakar i kaminen så det ska väl snart bli riktigt skönt. Jag har lätt att frysa om både fingrar och tår på promenader i sådan här väderlek. Tjocka pälstumhandskar har jag och i julklapp av Sara fick jag något riktigt bra.


Tja vad är nu det här??

 Efter en runda på stan och på Maxi blev vi så sena att vi missade förmiddagskaffet. Då kom jag att tänka på hur min far, ja även mor, åt fastlagsbullar. Med varm mjölk! Hetvägg kallas det visst. Det piggade upp ska jag säga - eller? Lars la sig visst på sängen. Riktigt gott var det. När man som jag ibland har lite extra tid kan man fördjupa sig i minnen.

 När jag bodde i Hässleholm som barn minns jag att det var mycket snö på vintrarna och vi gick i skidskola i Djupadal. Med skidorna på, åkte vi på snövallarna. Ingen vuxen följde med. Inget konstigt i det. Snövallar längs en trafikerad gata! Allt var lite enklare förr..... När vi sen kom hem glada, blöta och lite trötta, ja då fick vi ibland fastlagsbullar med varm mjölk. Prova det någon gång.



Ämnet kom faktiskt på tal när vi var på bokcirkel häromdagen. Trevligt diskussionsämne! Boken som vi läst över jul tyckte ingen egentligen om så då kan man ju resonera om andra saker. Vi har våra möten på ett konditori så.....
Hoppas nu att vår nya bok är bättre. Den heter Innan floden tar oss och är skriven av Helena Thorfinn. Någon som har läst den?



Så här fungerar de mina tåvärmare. Och så tar  manstrumporna utanpå. Suveränt!

1 kommentar:

  1. Tåvärmarna verkar toppen - fastlagsbulle i varm mjölk, nej tack! Vi åt var sin naturell idag, lite med skammens rodnad på kinderna eftersom det är långt till fettisdagen, men den var god!

    Trevlig helg på er!

    SvaraRadera