måndag 5 augusti 2013

Krocket, kubb och krabbor

Så har vi haft barnen Duval på kortbesök i slutet av veckan. Det blev en liten inventering av utespel som finns i garaget. Först ut var krocket. En barnvariant som inhandlades för flera år sedan men inte varit så mycket i bruk då det visade sig att barnen använde klubborna som tillhygge mot sin omgivning. Men nu är de så stora och duktiga - eller har det dykt upp andra problem?

Det visade sig ganska tydligt att ett av barnen ärvt sin morfars lite "dålig förlorare gen". Men vi spelade flera gånger så att vinsterna skulle kunna fördelas rättvist.




Här har vi övergått till riktigt krocket. Visst har Elliot vinnarstilen inne men ......      




Det gick kanske bättre i kubb där vi spelade, efter barnens förslag, killarna mot tjejerna. Där minns jag inte så noga vem som vann eller som storasyster lite snusförnuftigt sa: Det viktigaste är ju inte att vinna utan att vara med.




Krabbfiske i Grötvik. Fyra små blev resultatet och de fick krypa hem där de kom ifrån.

1 kommentar:

  1. Det där med att förlora stöter visst alltid på problem - för både stora och små... Vi har spelat krocket ( mormor, du och jag är absolut sämst) och det är jätteroligt när man vet att det är ädlare att deltaga än att trängta efter vinst...
    Vi njuter av sol och bad och ser fram emot morgondagen då Elin kommer hit.

    SvaraRadera