lördag 2 november 2013

Höstlov 2

På utsatt tid anlände Sara med sina båda barn. Efter middag och lite lek blev det en ganska sen kväll. Detta till trots kom en liten pojke tassande upp till mig och kröp ner i sängen. Men att ligga och gosa någon längre stund var inte aktuellt.


Barnen flyttar inte bara in på Dalabergsvägen utan också i "hunnaboet". Det är utrymmet under vår trappa där vi förvarar resväskor, julbocken mm. I vanliga fall brukar vi ha tömt hunnaboet innan barnen kommer men denna gången blev det lite kort om tid. Vidar hittade dramaten och undrade om vi verkligen behövde den. Man vet ju aldrig med stigande ålder....men under tiden de var hos oss gick den ju bra att låna. Snabbt gjordes den om till lastkärra och vi fick lägga in beställningar på toapapper som också förvarats i hunnaboet. Vidar blev en utmärkt lagerarbetare som behändigt körde ut vad vi beställt. Dramaten användes också på riktigt. Vi var på bibblan och på lilla-ICA. Dramaten kördes förstås av Vidar.

I höst har vi investerat i en juicekvarn. Framför allt har vi använt den till att göra äppeljuice. Jättegod och helt utan socker och andra tillsatser. Nu körde vi morötter och apelsin och blandade med äpplen. Ett trevligt jobb tyckte båda barnen. För övrigt önskar Vidar sig en sådan här i julklapp!!!



Att barnen, framför allt Vidar älskar lego har väl framkommit tidigare. På väg från flygplatsen var vi inom på stora Ica Maxi för Signe behövde en ny regnjacka. Där hittade vi också små paket med lego......



 
 

 
 
De här små paketen innehåller djur så barnen hade riktigt roligt med dem. Skönt att kunna ge annat än bilar och traktorer lite plats.
 


 
 
Signe vill gärna vara med och baka så vi passade på när mamma redan på måndagen ville "göra stan".
( Hon kom hem med fulla kassar av kläder som tydligen inte finns i Enköping.)
 
 
Det prefabricerade pysslet som jag köpt, främst med tanke på barnen Duval kom nu också till pass.
 
 
 
 
 
Vidar har aldrig varit road av att pyssla eller rita men det här passade honom bra. Resultatet blir ju nästan bombsäkert bra.
 
 
På onsdagkvällen lyfte planet mot Bromma med Sara och barnen. Dagen efter när Lars varit hos Lisbeth och blivit uppmjukad körde vi söderut och hade en fantastisk kväll i Malmö med Miss Saigon, god mat och dryck och ett perfekt boende.
 
 




1 kommentar:

  1. Vad vore höstlov utan mor/farföräldrar - och vad vore vi utan våra barnbarn?

    Ni gör juice av era äpplen, jag har lämnat in mina och fått tillbaka must. Nu undrar jag vad det är för skillnad på din juice och min must, båda är utan tillsatser. Är det bara namnet som skiljer?

    I morgon åker vi till Oslo, kram!

    SvaraRadera