fredag 13 mars 2015

Ett annat liv

"Ett annat liv", ja det låter nästan som titeln på en roman men så är det inte menat. Högtrycket som väl nått de flesta delarna av landet har gjort att vi numera lever ett annat liv. Uterummet har vi öppnat upp och äter flera av dagens måltider där. Lars sitter där för tillfället och löser korsord eller dagen sudoku.


Jag har som vanligt agerat bi med hjälp av en pensel för att kanske få några aprikoser så småningom. Så fort man öppnar dörren till uterummet möts man av en svag doft av dessa blommor som blommar ovanligt rikligt i år.


Persikan har inte lika många blommor men där ska ju frukterna bli större.

På torkvindan vajar dagens tvätt. också det ett härligt vårtecken - att kunna torka tvätten utomhus.

Igår var vi ute och städade lite i trädgården och konstaterade att de var mycket som var på väg upp. Bara sedan gårdagen har många av de olika blå blommorna som växer i muren mot gatan slagit ut.

Fåglarna kvittrar så glatt och underhåller oss. Vi fortsätter att mata dem ett slag till. Steglitser och bergfinkar är just nu våra flitigaste gäster.

Många av de tomatfrön som vi sådde för knappt en vecka sedan har grott och börjat växa.

Ja, nu är det gott att leva!

1 kommentar:

  1. Jaa, visst är det gott att leva - särskilt dessa vackra dagar. Vårt uterum är inte bara matrum utan också en extra värmekälla till huset, härligt.
    Jag drömmer om, trots den kyliga vinden som nu drar fram från kalla Östersjön, halmstadtomatplantor som prunkar på trappan till Lillstugan ...
    Trevlig helg!

    SvaraRadera