måndag 30 mars 2015

Glad påsk till alla

Det viner runt knutarna och har regnat stora delar av dagen. Medan jag har klippt ner säsongens mattor från vävstolen gav sig mannen ut på jakt efter påskris. Inte svårt alls att hitta. Vi bor ju i tätort så det är inte bara att gå ut och bryta sig ett ris men på många ställen längs Tylösandsvägen ligger massor av avverkat ris.

 
 
Astrid fyllde 10 år häromdagen och vi firade henne igår. Hon har helt snöat in i Harry Potters värld och fick alla sju böckerna av sina föräldrar. På hennes anslagstavla finns en lista med alla som medverkar i böckerna. En trollstav i fint fodral var en given present och tårtan var lång och smal - som en trollstav. Hur kan man bara glömma att ta med kameran?? Som tur var glömde jag inte påskäggen som barnen förstås fick spara några dagar.
 
 
Alla behöver lite omtanke när det är påsk. Påskliljor på våra respektive föräldrars gravar har vi planterat.
 
 
 
Trots frånvaro av riktig vårvärme växer det i trädgården. En golfentusiast som vi mötte på handlarerundan idag talade om att man nu har börjat klippa greenerna. För att gräset växer förstås.
 
En liten blåmes har hittat vår holk och planerar väl för familjen där. I övrigt äter hans fågelkompisar för det vilda. Vi matar dem så länge fröet räcker. Som tack har vi massor av steglitser, bofinkar och bergfinkar. Sent om sider har vi också fått besök av grönsiska. En liten söting. Han med svart huvud till vänster på bilden. ( Det är ju lättare att fotografera blommor än fåglar )
 
 
 
Vi vill också passa på all önska
 
Glad Påsk


1 kommentar: