fredag 20 mars 2015

Matlagning

Idag är det vårdagjämning. Vilket vackert ord. Men idag vaknade vi upp till ett betydligt svalare Halmstad än de senaste dagarna och det duggregnade på förmiddagen.

Under veckan har vi "städat" lite i trädgården och som alltid när man städar hittar man ett och annat. Vårlöken har slagit ut och rabarberna visar sina röda knoppar. Lars har lagt en hink över dem. Det har annonserats om nattkyla med flera minusgrader de närmaste nätterna.

Idag har vi börjat omskolningen av tomaterna. De små gula goda har grott och vuxit till sig allihop så det finns en planta till alla som visat intresse.

I detta sammanhang måste jag berätta om min gympakompis Monica som också odlar. Det är inte  lätt att hinna prata när man gympar men av någon anledning har vi börjat prata tomatodling när det blivit någon liten paus. Resultatet har blivit att vi nu byter tomatplantor. Riktigt roligt!

Vi fortsättar att spela Mahjong med fem olika par. Jo, så har det blivit. Men man måste ju göra något annat också. Laga mat har alltid tillhört Lars och mitt gemensamma intresse. I söndags blev vi inbjudna till vännerna i Frösakull för att laga en trerättersmeny. Spännande!

Herrarna inledde med att göra dessert. Godisgrisar båda två. Chokladmousse med apelsinsmak blev det.


Aldrig blir man väl för gammal för att slicka vispar och annat, resonerade de.

Förrätten var en underbart god ostsufflé.


 
 
Medan Bitte läser receptet försöker jag påskynda reduceringen av hummersåsen som skulle serveras till ugnsbakad hälleflundra. Kalasgott!
 




Att god mat kräver goda drycker är väl allom bekant. Rött till sufflén och vitt till fisken var väl ganska självklart men till desserten då? Chokladöl! Rekommendation från systembolaget. Riktigt roligt men gott? Nä, jag gillar inte vanlig öl och denna luktade mer choklad än den smakade.




2 kommentarer:

  1. Det ser mysigt ut!
    Gugge

    SvaraRadera
  2. Om det är någon som tror att pensionärer bara sitter i parken och matar duvorna bör denna någon läsa din blogg - mera aktiva pensionärer än ni får man leta efter. Så mycket roligt ni hittar på och så roligt att vi får vara med ibland.

    SvaraRadera