söndag 23 juli 2017

Kalasdagar

Nu har vi haft några riktiga sommardagar med både värme och solsken.

Sedan länge har den 19 juli varit bokad för mahjongturnering.



Alla spelar mot alla och några fick sitta i solen. Straff? Ånej! Larsens, som var värdpar, såg till att de som önskade fick något på huvudet.


Och så fick man turas om att sitta i skuggan.

Resultatet? Jo vars, riktigt bra.

Dagen efter, på eftermiddagen ringde Jan-Åke som blev änkeman för ganska precis ett år sedan. Han hade just kommit hem från Skåne där barn och barnbarn bor. Nu var han sugen på att grilla i det varma vädret och undrade hur vi hade det. Naturligtvis ville vi gärna komma.


När vi kom fick vi vars ett förkläde så vi kunde hjälpas åt. Man måste ha en öl när man grillar och den ska drickas ur flaska. Något nytt för oss!! Det blev ett kalas utan dess like. Det var länge sedan jag var så mätt.


Fläskkarré, lammspett, starka korvar, majs, sallad, bea, kryddsmör..... Som mellanrätt serverades tre sorters ostar och så kom desserten. J-Å la tre bananer på den kvarvarande glöden. Det har vi inte heller provat förut. Varm lite mosig banan serverades tillsammans med glass och grädde. På dessertbordet fanns också jordgubbar och melon. Efter en stunds pustande föreslog värden att vi skulle gå in. Mest beroende på att myggorna var lite hungriga. Det blev kaffe på maten med en stor biskvi. Men där sa min mage stopp.

På fredagen var det dags att åka till vännerna i Hässleholm. Tyvärr hade det då blivit omslag i vädret och vi mötte lite regn på vägen. Kerstin som älskar att sitta på deras altan fick duka, det alltid dignande kaffebordet, inomhus. Besöket här följer ofta samma mönster. Bildvisning från deras senaste resor, en god middag och mycket prat. Särskilt roligt var det att se resebilderna denna gången. Både på Mallorca och Cypern har vi varit.

Väderprognosen annonserade ganska stora mängder regn för fredagen så vi tömde våra tunnor och vattnade så mycket vi kunde innan vi körde. Bara för att upptäcka, när vi kom hem, att det inte kommit en enda mm regn! Nu står vårt hopp till morgondagen då prognosen säger att en hel del regn ska komma. - Jag tror det inte förrän jag ser det, säger Lars.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar