lördag 29 juli 2017

Liten utflykt

Nu har det varit stiltje några dagar på Dalabergsvägen så det var dags för en liten utflykt. Men åt vilket håll? Så här års håller vi oss helst längs kusten.


Den här boken har gett oss många fina tips på vandringar och platser som vi inte annars hade besökt. Nu blev det Grimsholmen strax söder om Falkenberg.

Vackert väder och kaffekorg i bagaget. Just så här års, innan säden är skördad, är det så vackert när man kommer ut på landet. Idag har Olof namnsdag så då ska axen ge "kaka". Kornfälten såg ut som siden när solen sken.


Till Grimsholmen var det många som hittat. Det blev nästan slagsmål om parkeringsplatserna på den lilla P-platsen. Så småningom förstod vi att många kommit dit för att bada vid den lilla sandstranden. Vi tog en annan sväng förbi får och kor som betade på strandängarna. Ett utflyktsmål när Blomkvistarna kommer konstaterade vi. Lättillgängligt alltså.

För att få en bra utsiktsplats kröp vi ner ned några stenblock i ryggen. Kaffet smakade såå gott.




Det var inte någon som badade bara något barn som plaskade i kanten. Kanske var det kallt i vattnet och så blåste det lite kallt kan jag tro.
 Vi såg en fiskebåt komma in med nät i en låda men han bar "lätt" så fångsten var väl inte så stor. Senare på dagen träffade vi CP som gärna fiskar. Han talade om att det inte finns mycket fisk här utanför just nu.

Hemma i trädgården var det riktigt varmt. Och om Alice skrev i sin blogg - Vad vore livet utan trädgård? Ja, det är svårt att tänka bort den trots ogräs och dålig skörd. När vi körde hem från vår utflykt hörde vi på radio om en kvinna någonstans i Halland som inte får någon äppelskörd. Likadant är det uppe i Skörby. Inte ett äpple får de. Men det får faktiskt vi. Så, välkomna hit och plocka när det blir dags.


Vackrast i trädgården just nu är montbretian och röd solbruden.



Idag regnar det lite smått så bakning sår på schemat. Först blir det matbullar eller rättare tomatbullar för jag har ersatt degvätskan med hopchoppade tomater som legat i frysen sen i fjol. Lavendelskorpor blir det också.







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar