söndag 20 augusti 2017

Trattkantarellutflykt

Minsann är det inte redan dags för trattkantarellerna. Jodå, men de allra flesta var pyttesmå och behöver nog fjorton dagar till på sig. Problemet är bara att det inte bara är vi människor som gillar svamp. Senaste gången, för två eller tre år sedan när vi var ute i svampskogen hade vildsvinen varit före och så ordentligt bökat upp markerna och häromdagen när vi var ute såg vi också att de varit och bökat. Det går väl an för oss men stackars bönder säger jag bara. Och det finns ju de som ger upp. Fullt förståeligt.


Lite på bottnen på korgen blev det så det räckte till en svamp och kycklingpaj och så blev det några att torka.

Lite konstigt är det att svampperioden sammanfaller med "årets första bad" och säkert enda, för en del. Vi hade Sus och barnen på besök. En del tog ett bad i Steningen innan besöket på Sia - glass.


Skaldjurfest hade vi på kvällen. Var det Albert Engström söm myntade begreppet  "Skaldjur kräva dessa drycker" eller något liknande? Frågar man Astrid vet hon precis vilken dryck det gäller.


Sus faster Marianne har en luggudedräkt som hon har använt ganska flitigt. Jag minns att hon bar den på Sara och Oskars bröllop. Sus fick en förfrågan om hon vill ha den. Jaa hon blev jätteglad och det visade sig att den passade riktigt bra.



 

1 kommentar:

  1. Så fin Sus är i dräkten, hoppas hon får användning av den många gånger.
    Nej, trattkantareller och årets första bad hör inte ihop - nu får vi ta oss i kragen och klara av badet innan det är dags för svampen... 1-0 till Lars!

    SvaraRadera