onsdag 30 augusti 2017

En liten tur till Danmark

Då och då bokar vi in oss på en Risskovsresa. Till Danmark får det gärna bli någon gång under sommaren. Denna gången bodde vi på en Kroo strax söder om Odense. Bra utgångsläge för utflykter i omgivningarna.

Vi har varit i Odense tidigare så vi hoppade över H.C. Andersen denna gången. Men visst blir man påmind om att staden är stolt över sin berömda sagoberättare. I min bokhylla står hans samlade sagor - på danska. Arv ifrån min mors fastrar som bodde i Danmark under många år. En av dem rökte cigarr!


Tyvärr grävde man för att bygga underjordiskt garage så stora delar av centrum var avstängt.



Vi har lite olika passioner i livet Lars och jag. En alldeles underbar garnaffär är Tante Grön. Vad beträffar Tårtaffären så var det inte sötsaker vi längtade efter utan lunch!

Vi hade beslutat oss för att utforska Langeland följande dag. Vi körde ner till södra udden och Dovns klint.


Ett härligt tillhåll för backsvalor. Området är för övrigt intressant för fågelskådare med fågeltorn och en tjärn där vi såg änder, skäggdopping, sothöna, rörhöna, häger....

 
Det var nog andra rariteter som dessa fågelskådare spanade in.

I området finns också vildhästar. Förhållningsorder hur man skulle bete sig i närheten av dem, fanns skyltat. Inte gå närmare än 25 m, inte mata dem.... hur man nu skulle kunna göra det på så hängt håll. Vi njöt av dem på behörigt avstånd.


Rudköbing, den enda staden på ön, är liten och söt.


Danmark består ju av en massa öar, stora och små. Tåsingen är en liten ö som ligger mellan Fyn och Langeland. Där ligger Landets kyrka och vi hade läst oss till att Hedvig Jensen med artistnamnet Elvira Madigan och Sixten Sparre är begravda där.


Buketterna läggs av tradition av de brudar som vigs i kyrkan.

Innan vi avslutade vår danska resa besökte vi ytterligare några små söta städer, Faaborg och Nyborg. Särskilt Faaborg har en mysig hamn. Därifrån går båtar till Aerö men det får bli en annan gång.


Via Stora bältsbron lämnade vi Fyn.

Nu har jag annat att göra!!! Vi var och hämtade trattisar i förmiddags. Tänk att vi hann före vildsvinen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar