söndag 10 december 2017

Stoppa korv

Stöpa ljus och stoppa korv tillhör våra måsten före jul och vi kom på att det är 21:a året vi gör korv tillsammans med Rydéns. Recepten har varierat beroende på vad vi har för tillgång på kött och så händer det att man blir lite nyfiken när man läser ett nytt recept. I fjol hittade vi ett recept på ostkorv och den var så god så det blev en sats av den i år också. Förra helgen fick vi hem två lamm och det innebar att vi kunde göra lammkorv, mycket god.


Efter så många år vet alla vad de ska göra och ofta sköter Lars och jag själva stoppandet medan värdparet lagar mat.
Fem kilo korv blev det - per par. Nästan 15 meter.

När stoppandet är klart och allt diskat och ställt i ordning är det dags att sätta sig till ett vackert dukat bord och äta riktigt god mat. Johan jagar och i år blev det vildand som stod på bordet.



Dagen efter var det dags att hämta bilen. Det blev gott vin till anden också.....


Lite snö hade det minsann kommit under natten, men betoning på lite. Det är ju så här ute vid kusten i Halland men barnen på backen hann få fram sina pulkor och åkte ner för områdets högsta backe.

Fram på eftermiddagen hade den mesta snön försvunnit.


Den här lille rödhaken bor alltid hos oss. För tillfället ensamrätt på talgbollarna.

Just nu knakar och brakar det från köket. Här är en man som bryter upp vårt gamla köksgolv, äntligen. Sen ska en annan firma lägga det nya golvet. Frågan är bara när de kommer.......... Lite julkakor brukar jag alltid baka. Ännu är det tomt i kakburkarna för vi har inte vetat när golvet ska göras i ordning. Det är ju några dagar kvar till jul men till lucia har jag alltid brukat ha bakat pepparkakor. Men vi har ju vår korv och så får vi tända något av våra nystöpta ljus.

1 kommentar:

  1. Så bra att köksgolvet blir åtgärdat. Hos oss skramlar kakburkarna tomma och jag kan inte skylla på köksgolvet...
    Vi har lite snö kvar men regnet gör vad det kan för att gräsmattan ska bli synlig igen.
    Hemlagad korv och hemstöpta ljus , det låter härligt, kram!

    SvaraRadera